Vijfde editie van Waterlandloop

  Nieuws
Bij de kinderloop waren 55 deelnemertjes. (Foto: aangeleverd)
Bij de kinderloop waren 55 deelnemertjes. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - De vijfde editie van de Waterlandloop: dé hardloopwedstrijd van 5 en 10 km door Landelijk Noord, werd afgelopen zaterdag gehouden. Het totale inschrijfgeld van 1505 euro was voor sportclub Only Friends. Esther Lagendijk, bestuurder van stadsdeel Noord, overhandigde dan ook met trots de cheque aan Dennis Gebbink, oprichter van Only Friends.


De Waterlandloop startte vanaf het Waterlandplein in Amsterdam-Noord en ging voor een groot deel door het natuurgebied Waterland. Net als de voorgaande jaren ging de loop ook over het sportterrein van het Friendship Sports Centre, een uniek sportcentrum voor mensen met een beperking en tevens het huis van sportclub Only Friends. De doelstelling van sportclub Only Friends, is om kinderen en jongeren met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid te bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving. Daarom heeft de organisatie ook bewust gekozen voor Only Friends als goed doel van de totale inschrijfgeld van de Waterlandloop. Bij de kinderloop waren 55 deelnemertjes en bij de 5 en 10 km 289 deelnemers.
De hardlopers op de 5 km gingen hard en fanatiek van start. Zo hard dat ze de bebording bij een bepaald punt om links af te slaan hebben gemist. De achterlopende hardlopers volgden de koplopers nauwlettend en zijn dus ook verkeerd gelopen. De organisatie neemt dit serieus en zorgt ervoor dat dit bij de volgende editie niet meer kan gebeuren. Ook was er op deze dag de sport en gezondheidsmarkt. Op de markt kon men informatie over gezondheid, gezonde voeding en sportverenigingen vinden in de buurt. Het gezondheidscentrum was ook aanwezig om ieders gezondheid te testen. Ook waren er verschillende workshops en demonstraties van onder meer line-dance, salsa, schaken, timmeren, gezonde smoothies en pannenkoeken maken.

Meer berichten