Werk aan de weg in de zomer

  Nieuws
Zomerwerken. (Foto: gemeente Amsterdam)
Zomerwerken. (Foto: gemeente Amsterdam) (rodi.nl)

AMSTERDAM - Op verschillende plekken in de stad wordt van 21 juli tot en met 2 september extra aan de weg en het spoor gewerkt. Dat gebeurt bewust in de zomervakantie, omdat het ‘s zomers een stuk rustiger op de weg is. En het gebeurt tegelijkertijd. Hierdoor is de periode van overlast zo kort mogelijk.
De gemeente werkt op dertien plekken in de stad extra aan de weg. Dit gebeurt in het centrum, Oost, Zuid en Nieuw-West. Hieronder worden twee werkzaamheden uitgelicht. Op www.amsterdam.nl/zomerwerken staan alle zomerse werkzaamheden. Behalve de extra werkzaamheden wordt er ook op andere plekken in de stad doorgewerkt aan de weg. Deze werkzaamheden vindt u op www.amsterdam.nl/wegwerkzaamheden.

Amstelveenseweg
De Amstelveenseweg wordt tussen het Stadionplein en de Zeilstraat opnieuw ingericht om de veiligheid en doorstroming van het verkeer te verbeteren. Tegelijkertijd wordt het wegdek, de trambaan en de kabels en leidingen vervangen. De werkzaamheden hebben de hele zomer gevolgen voor het verkeer.
Amstelstation

De komende jaren wordt de openbare ruimte rondom het Amstelstation opnieuw ingericht. Deze zomer staan werkzaamheden gepland rondom het Prins Bernhardplein, het Julianaplein, het voorplein van het Amstelstation en de Mr. Treublaan. In dezelfde periode worden werkzaamheden uitgevoerd bij de Berlagebrug en de Gooiseweg. Verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden beginnen vrijdag 3 augustus 20.00 uur en duren tot maandag 20 augustus 6.00 uur. De werkzaamheden op de Gooiseweg starten op 3 augustus en duren tot eind augustus.

Meer berichten