Penning Sportraad Amsterdam voor Els Annegarn

  Nieuws
Els Annegarn ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2018. (Foto: aangeleverd)
Els Annegarn ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2018. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - Els Annegarn heeft onlangs de Penning Sportraad Amsterdam 2018 ontvangen. In de zomer van 2012 begon Els met haar loopgroep 'Noorderpark in Beweging', een hardloop-/wandelgroep in Amsterdam-Noord. Later volgde nog het beweegproject Gewichtige Dames, specifiek voor dames met overgewicht. Els richt zich met haar sportactiviteiten met name op Amsterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deelname aan sportactiviteiten is voor hen geen vanzelfsprekendheid.

"Ze werft deelnemers bij onder meer huisartsenposten en de voedselbank, belt mensen op en gaat thuis bij ze langs om ze te motiveren tot deelname. Inmiddels zijn er meer dan honderd Amsterdammers structureel in beweging gekomen dankzij haar activiteiten. Els weet voor haar deelnemers een sportomgeving te creëren waarin een ieder zich veilig en geaccepteerd voelt. Ze is de drijvende kracht achter de groepen, de verbinder, en is als individu van grote betekenis in de levens van vele Amsterdammers. We zijn Els zeer erkentelijk voor haar inspanningen", aldus de Sportraad.
Naast Els werden nog vier kandidaten door de jury genomineerd en geëerd voor hun bijzondere bijdrage aan de sport en de stad Amsterdam, te weten:
Erik de Wit - initiatiefnemer Padelpark Olympiaplein;
Marianne Boer - oprichtster van kanoverenigingen Zeeburg en IJburg;
Jesper Jobse – 3x3 basketballer, spant zich in voor de ontwikkeling van deze jonge sport;
Henk P. Blok – Als vrijwilliger / bestuurder de motor achter tal van sportactiviteiten en -organisaties in Zuidoost.

Meer berichten