Gratis toegankelijke juniorconcerten - Junior Grachtenfestival brengt kids dichter bij de muziek

  Nieuws
Kinderen bezoeken het Junior Grachtenfestival. (Foto: Ronald Knapp)
Kinderen bezoeken het Junior Grachtenfestival. (Foto: Ronald Knapp) (rodi.nl)

NOORD - Met een bomvol programma brengt het Grachtenfestival dit jaar ook kinderen dichter bij de muziek. Voor alle kids van 0 tot 12 jaar en hun ouders, grootouders, verzorgers, tantes en ooms is er een programma samengesteld met grappige, mooie, ontroerende en inspirerende voorstellingen. De Junior-concerten zijn door heel Amsterdam te vinden en veel concerten zijn gratis toegankelijk, ook in Noord.

Met twee voorstellingen reist het Grachtenfestival door de hele stad. Van het Huis van de Wijk: De Aker tot het Hoekenrodeplein en van het Zonneplein tot het Beatrixpark: geen stadsdeel wordt overgeslagen.

Nieuw leven

In De koe van de klucht van Opera Doelboelja maakt koe Moe kennis met stier Boe, maar helaas staat Boe in een andere wei. Samen dromen ze van een heel nieuw leven. Als Moe wordt meegenomen en verkocht aan de slager in de stad, is Boe ten einde raad. De koe van de klucht is een opera met prachtige muziek uit de klassieke muziek van de afgelopen 400 jaar. Er wordt niet alleen in gezongen, maar ook verteld en gedicht in de stijl van Gerbrand Adriaensz. Bredero. Te zien zaterdag 11 augustus om 12.00 en 14.00 uur in het Beatrixpark, zondag 12 augustus om 11.00 en 13.00 uur in het Erasmuspark, woensdag 15 augustus om 13.00 en 15.00 uur bij BSO De Groeivilla en zaterdag 18 augustus om 12.00 en 14.00 uur op het Hoekenrodeplein. Voor iedereen van 4 jaar en ouder.
Opzwepend

De tweede gratis toegankelijke voorstelling is Flamenco!, gemaakt door gitarist Jeff Heijne en danseres Conchita Boon. Dit dynamische duo neemt jong en oud mee naar de wereld van de opzwepende flamenco. Expressieve dans, zand, water en vurig gitaarspel: twee jonge talentvolle kunstenaars dagen elkaar uit in deze energieke familievoorstelling. Na afloop geeft Conchita een korte workshop flamencodans onder muzikale leiding van Jeff. Flamenco! is te zien zaterdag 11 augustus om 12.00en 14.00 uur op het Zonneplein, zondag 12 augustus om 11.00 en 13.00 uur in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam, woensdag 15 augustus om 14.00 en 16.00 uur op het Mariotteplein en zaterdag 18 augustus om 13.00 en 15.00 uur in Huis van de Wijk: De Aker. Voor iedereen van 6 jaar en ouder.
Beestenbal

Ensemble Animoso komt met de voorstellingen Carnaval!naar het Festivalcentrum. Zingend, spelend, grappend, helder kwinkeleren en met twintig ratelende snaterende vingers op de toetsen… Een beestenbal met muziek van Saint-Saëns. Te zien maandag 13 augustus om 14.00 uur. Voor iedereen van 6 jaar en ouder. In WAAI! probeert Vogel te vliegen. Al klapwiekend met zijn armen en benen klopt, tikt en speelt hij met zijn speciale vliegschoenen zijn allersnelste ritmes, maar opstijgen wil maar niet lukken. Dan komt Wind langs ontdekt hij iets dat hij nog nooit had gehoord: ruisen. Deze voorstelling van SOIL is te zien donderdag 16 augustus om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Voor iedereen van twee jaar en ouder.
Babyconcerten

En natuurlijk ontbreken ook dit jaar de babyconcerten niet. De zussen Annelieke en Doriene Marselje stelden een prachtig programma samen met muziek van Fauré to De Falla en van Shostakovich tot Saint-Saëns. De baby’s kunnen de betoverende klanken van de harp en viool van heel dichtbij bewonderen. Te zien vrijdag 17 augustus om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.
Het volledige overzicht is te vinden op junior.grachtenfestival.nl.

Meer berichten