Het Bofkonten Benefietfestival - Familievriendelijk buurtfeest van en voor Noord

  Nieuws
Het Bofkontenfestival is een feest voor jong en oud. (Foto's: aangeleverd/fotobewerking Bart Agterberg/RM)
Het Bofkontenfestival is een feest voor jong en oud. (Foto's: aangeleverd/fotobewerking Bart Agterberg/RM) (rodi.nl)

NOORD - In Noord wonen veel creatieve makers en doeners. Het Bofkontenfestival heeft als doel deze makers te verenigen en zo samen een enorm familievriendelijk buurtfeest te bouwen. Het Bofkontenfestival vindt voor de tweede keer plaats op het terrein naast Het Gebouw, vlak achter de Nieuwendammerdijk. Het Gebouw is een creatief, cultureel gebouw. Het wordt door buurtbewoners gebruikt als atelier, repetitieruimte, schrijverswerkplaats, feestlocatie, theaterzaal en vergaderplek. Maar Het Gebouw kan nog wel wat liefde gebruiken…


De jaren hebben Het Gebouw geen goed gedaan. Daarom heeft de organisatie besloten om het Bofkontenfestival deze keer in het teken te stellen van het behoud en de verbouwing van Het Gebouw. Dat betekent dat deze editie met zo weinig mogelijk kosten wordt georganiseerd, met als doel de inkomsten te schenken aan de Stichting Vrienden van de Werkschuit, de beheerder van het pand. De stichting heeft als doel om het pand te behouden en toekomstbestendig te maken en te ontwikkelen als cultureel hart van Nieuwendam.
Het Gebouw is gebouwd in 1934. In de oorlog werd het gebruikt als gaarkeuken en van 1965 tot 1971 deed het gebouw dienst als kerk. Daarna werd het gevuld met culturele activiteiten en herbergde er een duivenvereniging en een weefvereniging. Nu doet het gebouw al jaren dienst als atelier en worden er schildercursussen gegeven. Het Gebouw is door gebrek aan onderhoud in veel opzichten onbruikbaar geworden. Daar willen ze verandering in brengen met behulp van dit festival. Het Bofkontenfestival is een feest voor jong en oud. Er is muziek, theater, er zijn diverse kinderactiviteiten en eten en drinken in overvloed. Het Bofkonten Benefietfestival vindt zondag 16 september plaats. Tussen 12.00 en 18.00 uur op de Middeliestraat 10 in Amsterdam-Noord, vlak achter de Nieuwendammerdijk.
Voor meer informatie over Het Gebouw: www.hetgebouwnieuwendam.nl of check Het Gebouw op Facebook.

Meer berichten