Job Cohen opent OOG

  Nieuws
Kunstinstallatie OOG wordt geopend. (Foto: Studio Polat)
Kunstinstallatie OOG wordt geopend. (Foto: Studio Polat) (rodi.nl)

NOORD - De interactieve kunstinstallatie OOG Amsterdam is afgelopen vrijdag officieel geopend door oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen. "De kunstinstallatie OOG Amsterdam dwingt je om naar jezelf te kijken en je realiseert je dat om in deze stad te mogen wonen, je de plicht hebt te zorgen dat Amsterdam een fantastische stad blijft. Een fantastische stad is een gedeelde stad", aldus Cohen.


Ook Esther Lagendijk, lid van de stadsdeelcommissie Amsterdam-Noord was bij de opening aanwezig en stapte in OOG Amsterdam. Volgens haar is het de kracht van de kunstenaar om ons op een andere manier naar onze omgeving te laten kijken. "Door in het OOG te stappen, weet je weer dat het gaat om de mensen in die nieuwe stad die we hier aan het bouwen zijn, dat we daar gaan wonen en daar ook moeten gaan samenleven en elkaar misschien wel willen leren kennen. Dat verhaal vertelt OOG op een heel persoonlijke manier."
OOG Amsterdam hangt aan de gevel van A-Lab in Amsterdam Noord en is tot en met 16 september dagelijks te bezoeken. Zie voor de bezoektijden en het reserveren van kaarten (van tevoren reserveren wordt sterk aanbevolen): www.oogamsterdam.nl

Meer berichten