Gratis op de foto tijdens Betekenisweek

  Nieuws
Betekenisweek. (Foto: Karin Verhoog)
Betekenisweek. (Foto: Karin Verhoog) (rodi.nl)

NOORD - Een jaar geleden vond de eerste Betekenisweek van het Moment Design Collectief plaats. Een hartverwarmende week, waarbij mensen met een ingrijpende ziekte de kans krijgen even onbezorgd te genieten met die ene speciale persoon, die er altijd voor hen is. Dit wordt gedaan tijdens een indrukwekkende fotosessie. De vele ontroerende reacties op de vorige editie hebben de fotografen doen besluiten, om ook dit jaar weer gezamenlijk vijftig fotosessies door heel Nederland weg te geven.
Ook Gerry Schaart uit Amsterdam-Noord, één van de fotografen van het Moment Design Collectief, doet weer mee aan de actie. "Ik krijg nog kippenvel, als ik terug denk aan de fotosessies die ik afgelopen jaar maakte tijdens de Betekenisweek. Daarom hoefde ik ook niet lang na te denken, toen er gevraagd werd of ik dit jaar weer mee zou doen" vertelt Schaart. "Een ziekte maakt alles anders: je lijf, je toekomst, de manier waarop je naar de wereld kijkt. Als er in deze periode iets is om je aan vast te houden, dan zijn het wel de mensen die dicht bij je staan. Omdat alle aandacht op jou, als zieke gericht is, komt het er vaak niet van om deze mensen te vertellen hoeveel ze voor je betekenen. Tijdens de Betekenisweek maken we hier ruimte voor, waardoor de mooiste momenten ontstaan, van schaterlach tot tranen van geluk. Heel speciaal."
In de week van 1 tot en met 7 oktober geven de fotografen van het Moment Design Collectief gezamenlijk vijftig gratis fotosessies aan mensen met een ingrijpende ziekte. Aanmelden voor het maken van zo'n speciale fotosessie kan tot 17 september via www.momentdesigncollectief.nl/aanmelden-betekenisweek.

Meer berichten