ASV De Dijk komt in vorm

Nieuws

NOORD - ASV De Dijk verloor met 0-3 van Jong Groningen. Na drie duels heeft het team van trainer Kees Oostermeijer nog geen punt veroverd en staat onderaan. Dat doet pijn, echter er is ook een andere kant. Het jonge team gaat steeds beter spelen en raakt goed ingespeeld op elkaar. Met iets meer conditie moeten op korte termijn goede resultaten behaald kunnen worden.
In de eerste helft liet de thuisploeg goed spel zien. Beide teams kregen kansen maar wisten die niet te verzilveren. Doelman Axel Weitz reageerde twee keer zeer alert op een gevaarlijk schot. Het publiek zag een aantrekkelijke eerste helft. Na de pauze viel De Dijk ver terug. Vooral wat betreft de conditie werd het de tegenstander makkelijk gemaakt. Jong Groningen kreeg hierdoor steeds meer kansen. Na iets meer dan een uur spelen werd het 0-1. Nog geen vier minuten later werd het uit een vrije schop 0-2 en was het duel beslist. De Dijk probeerde wel terug te komen maar het ontbrak aan kracht om gevaarlijk te worden. In de slotfase werd het 0-3. Een duel met twee gezichten. Volgende week wacht op De Toekomst in Amsterdam-Zuidoost de derby tegen Ajax. Deze tegenstander draait ook nog niet best en heeft slechts een punt. De Amsterdamse voetbalwereld kijkt naar deze kraker uit in de Derde Divisie.