De Uitdaging; Een boost voor sociale firma`s

  Nieuws

AMSTERDAM - Werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is één van de uitdagingen waar de stad Amsterdam voor staat. De gemeente Amsterdam en Impact Hub Amsterdam geloven in de cruciale rol die sociale firma’s hierin kunnen spelen. Zij sloegen de handen ineen voor het programma 'De Uitdaging', een boost voor startende sociale firma’s. Ook een zet in de rug nodig? Aanmelden kan nog tot 20 september. Het programma start in oktober.
Het is belangrijk nieuwe sociale firma’s een goede start te geven. Ze creëren arbeidsplekken voor Amsterdammers met een arbeidsbeperking en bieden dagbesteding aan kwetsbare groepen. Dit maakt ze belangrijke partners van de stad. De gemeente biedt sociale ondernemers graag extra ondersteuning.
Tijdens het programma ontwikkelt de ondernemer zijn businessmodel. Dit is in samenwerking met andere ondernemers en met professionele ondersteuning in de vorm van masterclasses, trainingen, intervisies, business-coaching en een persoonlijk contactpersoon binnen de gemeente Amsterdam. Men krijgt toegang tot een hoogwaardig netwerk van experts en investeerders. Aan het eind van het programma heeft de ondernemer zijn organisatie ingericht, een business- en financieel plan uitgewerkt en zijn ondernemerschap-skills bijgespijkerd. De ondernemer heeft een klant gevonden om de onderneming mee te starten en het plan gepresenteerd voor een zaal investeerders. Er is een reële kans om het plan gefinancierd te krijgen. Zo heeft men een solide start en handvatten voor het voortzetten.
Geïnteresseerden kunnen zich vóór 20 september aanmelden via ilse.kwaaitaal@impacthub.net. Op www.amsterdam.nl/uitdaging is meer informatie te vinden over het programma en de selectieprocedure.

Meer berichten