Only Friends en hardlopende bn`ers sluiten elkaar in de armen

  Nieuws
Carlos Platier traint mee bij Only Friends. (Foto: Bullet Ray / Raymond van Olphen).
Carlos Platier traint mee bij Only Friends. (Foto: Bullet Ray / Raymond van Olphen). (rodi.nl)

NOORD - Een delegatie van bekende Nederlanders heeft afgelopen woensdag meegetraind met de jongeren van Only Friends in Amsterdam-Noord. Onder andere Ramon Beuk, Anouk Hoogendijk en Robert Leroy lopen 4 november als team de marathon van New York en proberen hiermee geld in te zamelen voor Only Friends, de enige sportclub en het enige sportcentrum in Europa specifiek voor mensen met een beperking.


"Ik kan wel spreken van een prachtige middag. Geweldig voor onze sporters", aldus Dennis Gebbink, oprichter en drijvende kracht van Only Friends. Op het prachtige Friendship Sports Centre van Only Friends draaiden de negen hardlopers mee met de reguliere trainingen - voetbaloefeningen en bokstrainingen - van de sporters met een beperking. Zowel de jongeren als de leden van het hardloopteam, dat over twee maanden de marathon van New York City loopt, deden dit met veel plezier.
Met het lopen van de marathon - met het Only Friends logo op de hardloopshirts - probeert het team zoveel mogelijk geld in te zamelen en publiciteit te genereren voor de sportclub. "Des te mooier dat we vandaag op dit schitterende sportcomplex mee hebben mogen trainen met de sporters", zegt Robert Leroy, captain van #OnlyFriendsinNYC. "Mijn hart gaat sneller kloppen als ik met deze jongeren bezig mag zijn", vult oud-voetbalster Anouk Hoogendijk aan. "Mijn neefje beoefent atletiek bij Only Friends, heeft hier vriendschappen gesloten en is daardoor weer veel vrolijker en opener geworden. Voor hem en vele anderen is het dus heel veel meer dan sport dat hier wordt beoefend."
Het volledige team van hardlopers voor Only Friends bestaat uit negen personen: zanger Robert Leroy, chef-kok Ramon Beuk, ex-voetbalster Anouk Hoogendijk, eSporter Koen Weijland, Carlos Platier (judoka en winnaar Expeditie Robinson 2017), Joëlle Witschge (deelneemster Expeditie Robinson), huisarts/schrijver/vlogger Rutger Verhoeff, Maup van den Berg en Stefan Valk. Via https://www.iederemetertelt.nl/evenement/only-friends-in-nyc kunnen de lopers gesponsord worden en zamelen zij geld in voor Only Friends.

Meer berichten