'Ik voelde me er meteen thuis' - Dries Roelvink en zijn gezin leven maand op bijstandsniveau

  Nieuws
Showbizzfamilie Roelvink betrekt hun tijdelijke huis in Tuindorp-Oostzaan. (Foto: Wessel de Groot)
Showbizzfamilie Roelvink betrekt hun tijdelijke huis in Tuindorp-Oostzaan. (Foto: Wessel de Groot) (rodi.nl)

NOORD - Voor het televisieprogramma 'De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken' heeft de showbizzfamilie Roelvink een maand lang zijn intrek genomen in een huis in de Amsterdamse wijk Tuindorp Oostzaan. Voor Dries, zijn vrouw Honoria en zijn zoons Dave en Donny was het op een houtje bijten want ze moesten zien rond te komen van een bijstandsuitkering. De opnames zijn inmiddels gemaakt. Vanaf 26 september is het programma wekelijks te zien op SBS6 om 20.30 uur. In totaal zijn er acht afleveringen.

door Wendy Ruittemanz

"Van tevoren wisten we niet waar we heen zouden gaan in Amsterdam.", vertelt Dries Roelvink. "We werden in een auto gezet en naar ons tijdelijke huis gereden. Ik was even bang dat het Amsterdam-Zuidoost was omdat ik daar niet zoveel mee heb. Maar toen we de Coentunnel doorreden richting Noord dacht ik: Ha! Dat gaat de goede kant op! Ik heb vroeger vijftien jaar lang een radioprogramma gemaakt in het Zonnehuis in Noord. En nu kwamen we terecht in diezelfde buurt. Ik voelde me er meteen thuis."

Hilarisch


"Onze nieuwe buurtgenoten vonden het volgens mij geweldig dat we er waren. Vlak na onze aankomst hebben we meteen een buurtborrel georganiseerd. We hebben wel meteen tegen iedereen gezegd dat we helemaal geen geld hadden. Dus iedereen nam zelf spullen mee. Flesje wijn, hapjes en hun eigen stoelen. Het werd echt een hilarische middag. Ik heb nog wat gezongen en we hebben zelfs de polonaise door de tuin gelopen. Je moet maar naar de uitzending kijken", zegt Dries met een lach. "Het was trouwens ook heel gezellig om mijn jongens, die normaal gesproken op zichzelf wonen, weer in huis te hebben."

Bewust


Om zo weinig te besteden te hebben was wel wennen voor het gezin. "Er zijn momenten dat ik dacht: Oh, ik ben blij dat ik straks mijn eigen leven weer op kan pakken", vervolgt Dries. "Ik ben gek op koken maar met zo'n laag budget ben je echt aangewezen op de onderste schappen in de supermarkt. Ik ben me er nooit zo bewust van wat iets kost maar nu moesten we echt elk dubbeltje omdraaien. Toen we na die maand thuiskwamen zei ik tegen Honoria: Waar zullen we gaan eten? We gaan graag uiteten en dat hebben we wel gemist hoor. Al met al was dit een leerzame ervaring en je leert de dingen nog meer te waarderen." Tijdens de uitzending zetten de Roelvinkjes zich ook in voor de Stichting Kinderen van de Voedselbank. "Dit wil ik ook na de uitzendingen blijven doen", zegt Dries. "We zijn bezig met de oprichting van een foundation en misschien ga ik daarvoor optreden als ambassadeur."

Meer berichten