Lancering Fonds voor Noord

  Nieuws

NOORD - Het nieuwe Fonds voor Noord is afgelopen woensdag gelanceerd. Fonds voor Noord gaat initiatieven van bewoners en organisaties uit Amsterdam Noord ondersteunen die als doel hebben om het stadsdeel mooier, groener, veiliger, vriendelijker, of leefbaarder te maken. In navolging van Amsterdam Oost en Amsterdam Nieuw-West, krijgt Amsterdam Noord nu ook een eigen lokale buurtfonds.
Iedere bewoner uit Noord met een goed idee voor zijn of haar buurt kan vanaf 1 oktober een aanvraag indienen bij het fonds. De aanvragen worden beoordeeld door een buurtcomité dat gevormd wordt door buurtbewoners uit het hele stadsdeel. Fonds voor Noord is laagdrempelig, snel en toegankelijk voor iedereen; geen ingewikkelde aanvraagprocedures of hoge eisen. Enkel een goed idee om Noord een beetje mooier te maken, dat is waar Fonds voor Noord voor staat. Het is een initiatief van de Cultuurtafel Noord. Het fonds wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Deze twee partijen waren eerder betrokken bij de totstandkoming van het Fonds voor Oost en het Fonds voor Nieuw-West. Lokale particulieren, bedrijven en andere fondsen worden actief door Fonds voor Noord benaderd om de projecten te ondersteunen maar ook om de financiële continuïteit van het fonds te waarborgen.
Woensdag 19 september is de lancering van Fonds voor Noord, tussen 16.00 en 19.00 uur in het Zonnehuis in Tuindorp Oostzaan, Amsterdam-Noord. Aanmelden voor de lancering kan via info@fondsvoornoord.nl.
Noorderlingen weten als geen ander wat er speelt in hun buurt en waar de buurt en haar bewoners behoefte aan hebben. Daarom worden de aanvragen die bij Fonds voor Noord worden ingediend, beoordeeld door een buurtcomité dat bestaat uit 8 tot 10 bewoners uit heel Noord. Het buurtcomité komt 1 keer per maand bij elkaar. Op dit moment is Fonds voor Noord nog op zoek naar leden voor het buurtcomité. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@fondsvoornoord.nl.

Meer berichten