Sv Kadoelen knokt zich terug na grote achterstand

NOORD - Sv Kadoelen heeft haar klasse getoond door toch nog een punt te behalen tegen ZCFC. In de tweede helft werd in Zaanstad een 4-0 achterstand ingelopen. Het duel eindigde in 4-4. In de eerste helft ging het niet goed. Al voor de derde keer op rij kwam men vroeg in de wedstrijd op achterstand. Na vijf minuten stond het al 2-0. Daarna werd er achterin voortdurend geblunderd.
Door een strafschop werd het 3-0 en het duel leek al vroeg beslist. En door een grote fout van doelman Mike Oudshoorn werd het nog voor de pauze 4-0. De tweede helft leek vooraf een formaliteit. Kadoelen toonde echter enorm veel karakter en door invaller Noel Bosnach werd het gelijk. Niet veel later kon Monni op maat aan spits Mitch van Ankeren die de doelman kansloos achter liet. Daarna was er een dik kwartier dat de thuisploeg volop kansen kreeg. Doelman Oudshoorn maakte zijn blunder in de eerste helft volop goed en was niet te passeren. Zeker vijf grote kansen wist hij nog uit zijn doel te houden. Kadoelen moest in de slotfase verder met tien man omdat alle wissels al waren ingezet. Wederom na een goede voorzet van Monni kon van Ankeren 4-3 scoren. En in de blessuretijd kreeg Kadoelen nog een strafschop. Van Ankeren kon de stand nog gelijk trekken. Het duel was verlopen zoals in een spannend voetbal jeugdboek. Kadoelen had laten zien dat het met de juiste mentaliteit iedere tegenstander kan weerstaan.