Rondvaart langs carillons

  Nieuws
Stadsbeiaardiers Boudewijn Zwart. (Foto: aangeleverd)
Stadsbeiaardiers Boudewijn Zwart. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

AMSTERDAM - De Nederlandse Klokkenspel-Vereniging verzorgt vrijdag 12 oktober een rondvaart voor haar leden langs de vijf historische carillons in de binnenstad van Amsterdam.
Stadsbeiaardiers Gideon Bodden en Boudewijn Zwart bespelen de beiaarden van de Munttoren (12.30 uur), Zuidertoren (13.30 uur), Oudekerkstoren (14.45 uur) en Westertoren (15.45 uur), waarna emeritus-stadsbeiaardier Bernard Winsemius de rondgang feestelijk besluit met een concert op de beiaard van het Paleis op de Dam (17.00 uur).
Het is één van de activiteiten waarmee de vereniging haar honderdjarig bestaan viert. De rondvaartboot is inmiddels volgeboekt. Wie op eigen gelegenheid lopend of per fiets de beiaarden en beiaardiers wil beluisteren, kan gebruik maken van de speciale live-streaming, te beluisteren via de Facebookpagina van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging. Meer informatie via de website van de NKV: www.klokkenspel.org. De manifestatie vindt plaats met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en de Gemeente Amsterdam.

Meer berichten