Mark Haayema speelt De vriendelijke draak (4)

  Nieuws
Impressie van De vriendelijke draak. (Foto: Marieke Vos)
Impressie van De vriendelijke draak. (Foto: Marieke Vos) (rodi.nl)

NOORD - De vriendelijke draak is een muzikale poppentheatervoorstelling voor kleuters over angst en vooroordelen. Aan het eind van de voorstelling wordt de draak 'ontgriezeld' en mogen de kinderen hem aanraken. De voorstelling is te zien in de Buiksloterkerk, Amsterdam-Noord.

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Echter, eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt Zozaai, het dorp waar Teun woont, opgeschrikt door zo'n monster. Iedereen is bang of wil bang zijn. Draken zijn immers gemeen. Echter, hoorde Teun het nu goed? Was de draak aan het rijmen? Hoe gemeen is hij dan, die draak? Of is hij juist vriendelijk?
In de Buiksloterkerk speelt Haayema samen met Dennis de Groot. Dennis was als (poppen)acteur in het theater onder andere te zien in Zorro, Peppa Pig, Kikker is Verliefd, Tovenaar van Os, Warhorse, Ravelijn en Woezel & Pip. Op tv speelde hij in Wat een poppenkast, Hallo K3, Kosmoo en GTST.
De voorstelling in de Buiksloterkerk begint om 11.00 uur en duurt 45 minuten. De kerk is vanaf 10.30 uur open. De entree, inclusief koffie, thee, limonade, is 5 euro voor kinderen tot 12 jaar, 11 euro voor vrienden van de Buiksloterkerk en 13,50 euro voor anderen vanaf 12 jaar. Kaarten zijn te koop aan de deur of online via www.yourticketprovider.nl/events/27022-de-grote-haay-speelt-de-vriendelijke-draak-4. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, Amsterdam-Noord. Meer informatie via de website: www.buiksloterkerk.nl en de Facebook-pagina: Buiksloterkerk.

Vriendelijke draak

De vriendelijke draak is het geesteskind van Mark Haayema. In 2012 maakte hij de voorstelling bij Theater Gnaffel. Zijn gelijknamige boek dat daarna verscheen is inmiddels toe aan de derde druk. Haayema is ook de man achter voorstellingen als Joep, Meneertje Meer en Oma, mag ik mijn pop terug. Daarnaast treedt hij ook zelf op met poppen in theater en op de televisie. Kinderen kunnen hem onder andere kennen van de Boterhamshow, Sprookjesboom, Sesamstraat, Woefside Story, Warhorse en Woezel & Pip.

Meer berichten