'Allemaal uit liefde voor het lied' - Tekst Zoekt Muziek is op weg naar boek en album

  Nieuws
Tekstdichter Wietske Loebis. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)
Tekstdichter Wietske Loebis. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM) (rodi.nl)

NOORD - Tijdens de opening van de Noord/Zuidlijn prijkte haar gedicht een dag lang op de schermen in de metro's. De 44-jarige Wietske Loebis uit Amsterdam-Noord is een gepassioneerde tekstdichter. Sinds een jaar post zij wekelijks een liedtekst op Facebook en Instagram met de vraag of muzikanten en uitvoerenden deze van muziek en zang willen voorzien. Van dit resultaat wil zij nu een boek en een album uitbrengen.

door Wendy Ruittemanz

"Tot de uitvoerenden en musici behoren tot nu toe onder meer Jenny Arean, Youp van ’t Hek, David Vos, Ruud Bos, Mylou Frencken, Kiki Heessels, Bas Marée en Johan Hoogeboom", vertelt Loebis. "Ik werk toe naar een verzamelbundel en een album." Om deze droom te bereiken is zij een crowdfundings-actie gestart. Doneren kan nog tot 31 oktober. "De donateurs krijgen sowieso een uitnodiging voor de theatervoorstelling die 2 juni 2019 wordt gegeven tijdens de boek- en cd-presentatie in De Mess in Naarden.

Inspiratie


"Ooit begon ik op het podium, maar ik kwam ik erachter dat ik zelf helemaal niet op het podium moet gaan staan. Ik moet liedteksten maken en deze de wereld in sturen." Loebis schrijft luisterliedjes waarvoor zij inspiratie vindt in alledaagse dingen die zich in haar omgeving afspelen. " Ik doe dit overigens niet om geld te verdienen, ik doe dit allemaal uit liefde voor het lied!" Op de vraag welke zangers er nog op het wensenlijstje staan van de Noord-Amsterdamse antwoordt ze: "Dat zijn er velen. Maar Ellen ten Damme, Karin Bloemen, Alex Klaasen en Marc-Marie Huijbregts staan daar zeker op."
Wie Wietske Loebis en haar teksten wil volgen kan hiervoor terecht op www.wietskeloebis.nl.

Meer berichten