Meer groen in de Banne

  Nieuws
Jeltje Stegenga en Riet Ursem halen de eerste steen eruit. (Foto: aangeleverd)
Jeltje Stegenga en Riet Ursem halen de eerste steen eruit. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - In alle vroegte haalden Jeltje Stegenga en Riet Ursem maandag de eerste steen uit het grote speelplein aan de Baron de Coubertinlaan in de Banne in Amsterdam-Noord. Langs de randen van het plein worden stenen vervangen door groen.


Er komen op het speelplein vaste planten zoals vlinderstruiken en rododendrons. Het groen gaat nu nog in een winterslaap maar in het voorjaar zal een mooie bloemenzee aan het plein zichtbaar worden. Verder zorgen buurtbewoners voor de invulling, zoals jaarlijks het inzaaien van de veldbloemen. Buurtbewoonster Jeltje Stegenga kwam met het idee om het plein wat mooier te maken: "Het kale speelplein bood geen aantrekkelijke aanblik meer, dat ik ging nadenken over hoe het op te vrolijken en tegelijkertijd een plek in Noord erbij te creëren, waar de bijen, vlinders en andere insecten terecht zouden kunnen. Na goede communicatie met de omwonenden ging men akkoord met het aanvragen bij de gemeente Amsterdam van een groene rand om het plein heen."
Met de regeling Groen in de buurt kunnen bewoners hun buurt groener maken. Andere bewoners moeten het er natuurlijk wel mee eens zijn en het onderhoud van het nieuwe groen ligt in handen van bewoners. Voor meer informatie kan gemaild worden naar noordmakers@amsterdam.nl.

Meer berichten