'Punctualiteit hoger dan verwacht' - Evaluatie over eerste honderd dagen Noord/Zuidlijn

  Nieuws
Uit de cijfers van GVB blijkt dat gemiddeld ongeveer 84.000 reizigers per dag de Noord/Zuidlijn nemen. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)
Uit de cijfers van GVB blijkt dat gemiddeld ongeveer 84.000 reizigers per dag de Noord/Zuidlijn nemen. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM) (rodi.nl)

NOORD - De kop is eraf: de Noord/Zuidlijn rijdt nu 100 dagen. Een mooi moment voor een eerste evaluatie. Bas ten Berge gaat over het Signalling en Control systeem: het veilig en op tijd rijden van de metro’s. Hem wordt gevraagd hoe de Noord/Zuidlijn het deze eerste periode heeft gedaan. "We zijn van ver gekomen. Dit voorjaar overheerste nog twijfel of we er echt klaar voor waren om te gaan rijden 22 juli. We hebben ons uit de naad gewerkt om alle systemen op tijd goed op elkaar afgestemd te hebben."


"Uiteindelijk hadden wij er het volste vertrouwen in dat de Noord/Zuidlijn er klaar voor was, maar we hebben wel geprobeerd de verwachtingen van de reizigers bij te stellen. Het is nou eenmaal bijna nooit meteen perfect als je met een nieuw systeem gaat werken. Het is dan ook leuk om te merken dat de beleving van de reizigers na deze eerste periode zo positief is." Van tevoren was de verwachting dat er gemiddeld vier verstoringen van een half uur per week op de lijn zouden voorkomen. Bas: "Dat was wat aan de voorzichtige kant maar je kunt maar beter niet al te optimistisch zijn, dan valt het in de praktijk tenminste niet tegen." Gelukkig blijkt dit niet zo te zijn. Er zijn in totaal twee serieuze storingen geweest. Verder waren er een paar kleine storingen, zoals een roltrap die niet werkt. "Elke storing is er één, maar al met al is de betrouwbaarheid en punctualiteit van de lijn tot nu toe hoger dan verwacht."

Bug


Een positief verhaal. "Maar", zegt Bas, "perfect is het niet. Elke reiziger kan zien dat de digitale reisinformatie op de stations en in de reisapps nog niet goed werkt en dat is natuurlijk een grote teleurstelling." Het probleem zit ‘m in de software. Het komt er op neer dat er een fout optreedt in de vertaling van de informatie die we uit de metrostellen krijgen (waar is de metro precies?) naar de informatiekanalen zoals de borden en de reisapps. Het komt nog te vaak voor dat het oplossen van een 'bug' op de ene plek elders weer een ander probleem veroorzaakt. "Het is nog een flinke technische uitdaging om dit op te lossen. Een einddatum durf ik nog niet te noemen maar we werken er keihard aan."

Sneller


Wat is de reiziger er mee opgeschoten dat de Noord/Zuidlijn onderdeel is geworden van het openbaar vervoersysteem in Amsterdam? Uit de cijfers van GVB blijkt dat gemiddeld ongeveer 84.000 reizigers per dag de Noord/Zuidlijn nemen. Op het totale OV-netwerk is het aantal reizigers per dag met 6% gestegen. 40% van deze groei wordt opgevangen door de metro. Zoals verwacht zijn reizigers gemiddeld sneller op hun bestemming. Een tot twee procent van de reizigers moet gemiddeld vaker overstappen. Hoewel de reiziger er in het algemeen op vooruit is gegaan, geldt dit dus niet voor iedereen.

Meer berichten