Officiële opening Noorderpark entree

  Nieuws
De nieuwe parkentree in het Noorderpark. (Foto: aangeleverd)
De nieuwe parkentree in het Noorderpark. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - De feestelijke opening van de nieuwe parkentree in het Noorderpark vindt donderdag 22 november plaats. Deze ingang, aan de Johan van Hasseltweg tegenover de nieuwe Noord/Zuidlijn, is duidelijk zichtbaar vanaf het metrostation Noorderpark. De nieuwe entree, naar ontwerp van bureau West8, biedt fietsers en voetgangers makkelijk toegang tot het park. Andere paden sluiten hier op aan waardoor niet alleen het park, maar ook het gebied er omheen goed bereikbaar is voor iedereen.
Bij de uitgang van de metro heeft men vanaf het nieuwe bordes direct mooi uitzicht over het Noorderpark en het Noordhollandsch Kanaal. Het bordes heeft een natuurstenen rand gekregen en hekwerk in de stijl van de rest van het Noorderpark. Aan de zijde tussen de entreestrook en de weg komt een haag met daarvoor een rij iepen die in de toekomst het park zoveel mogelijk afschermen van de verkeersdrukte. Via de fietsstrook bereikt men makkelijk het centrale deel van het park. Dit gedeelte wordt in de komende jaren nog gerenoveerd.
Iedereen is van harte welkom om de officiële opening van de vernieuwde entree mee te vieren. Inloop vindt plaats om 15.00 uur tegenover metrostation Noorderpark aan de Johan van Hasseltweg, met koffie, thee en een optreden van het koor van buurtcentrum de Driehoek. Saskia Groenewoud portefeuillehouder Openbare ruimte en Economie verwelkomt alle genodigden en bezoekers waarna de feestelijke openingshandeling plaatsvindt. Rond 16.15 uur volgt een presentatie van ontwerpbureau West 8 in de Roze Tanker, hierna is er de mogelijkheid om onder het genot van een versnapering met elkaar na te praten.
Het Noorderpark, een stadspark in het hart van Amsterdam Noord, is gevormd door twee bestaande parken samen te voegen. Het is nu één samenhangende groene zone die inspeelt op de huidige en toekomstige dynamiek van de stad en dient als rust- en ontmoetingsplek voor bewoners van Noord en bezoekers uit de stad en regio. Meer informatie over de ontwikkeling en werkzaamheden in het Noorderpark is na te lezen op www.amsterdam.nl/noorderpark, informatie over de parkpaviljoens en activiteiten op www.noorderpark.nl.

Meer berichten