Trainer van der Velde trots op OSV

Nieuws

NOORD - OSV verloor in het bekertoernooi met 3-2 van eerste klasser SVL. Het team van trainer Ron van der Velde maakte echter indruk door haar strijdlust en kwam zeer sterk terug na 2-0 achterstand. Het werd een heerlijk duel in Langbroek. Van der Velde begon met een gehavend team. Slecht zeven man uit zijn selectie kon hij opstellen. Er was een beroep gedaan op spelers uit het tweede elftal.
De verwachtingen waren bij de fans dan ook niet hooggespannen. De openingsfase was slecht en na een dik kwartier stond het al 2-0 en leek het duel al beslist. OSV kwam daarna onverwacht bijzonder sterk terug. Door Nicky Roele werd de achterstand kleiner. Niet veel later werd diezelfde speler in het strafschopgebied schandalig hard onderuit gehaald en wees de arbiter naar de stip en gaf ook rood. Roele kon de strafschop zelf benutten en het stond gelijk. OSV kreeg daarna tot de rust de betere kansen. Wel had SVL pech dat een onhoudbaar schot op de lat terecht kwam. Het bleef een enerverend duel met kansen aan beide kanten. Acht minuten voor tijd kon de thuisploeg via een goed genomen vrije trap op 3-2 komen. Van de Velde was na afloop tevreden over de getoonde inzet en het goede spel. Volgende week wordt er tegen koploper Monnickendam gespeeld. In deze vorm kan het team ver komen.