Jubileum Bethelkerkgemeente

  Nieuws
Het kerkgebouw aan het Plejadenplein. (Foto: aangeleverd)
Het kerkgebouw aan het Plejadenplein. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - De Bethelkerkgemeente in Amsterdam-Noord viert zaterdag 1 en zondag 2 december het 60-jarig bestaan van het kerkgebouw aan het Plejadenplein. Het markante gebouw is in december 1958 in gebruik genomen en heeft een jaar later de watersnood in Tuindorp Oostzaan meegemaakt. De geloofsgemeenschap in het kerkgebouw kijkt dit weekend niet achteruit maar vooruit.
De Bethelkerk is sinds kort een Groene Kerk. Als groene kerk willen zij een verantwoordelijkheid nemen in de buurt. De viering van dit jubileum staat daarom geheel in het teken van duurzaamheid, onze zorg voor het klimaat en hoe daar met kleine stapjes aan gewerkt kan worden. Zaterdag wordt om 2 voor 12 de kerkklok geluid als noodklok voor het klimaat, dit in samenwerking met Greenpeace. Vanaf 13.30 uur is de ontvangst. Om 14.00 uur vertelt Ron van Echteld over wat er allemaal gebeurt op NoordOogst , het Stadslandbouwproject aan de Meteorenweg waar hij coördinator is. Na een muzikaal intermezzo wordt de noodklok voor het klimaat opnieuw geluid door de directeur van Greenpeace Anna Schoemakers na een toespraak.
Van 14.00 tot 15.00 uur speelt ondertussen Plejater in de Theaterzaal voor de kinderen in de buurt een voorstelling over ‘Troep!’. Om 15.30 beginnen demonstraties van de verschillende kleine ondernemers op NoordOogst in de benedenzalen van de Bethelkerk. Deze worden afgesloten met een hapje en een drankje. Om 18.00 uur staat er een buffet klaar, wie mee wil eten kan zich aanmedlen bij Adri Luyten via. 020-6311083 of 06-29551620. Zondag 2 december is er een feestelijke viering om 10.00 uur met als thema 'De schepping'. Kinderen uit de buurt mogen adventskalenders maken. Ook wordt een grote houten Adventskalender, gemaakt op NoordOogst, onthuld.
Bethelkerk, Plejadenplein 44. www.bethelkerkamsterdam.nl.

Meer berichten