Tentoonstelling 50 jaar Molenwijk

  Nieuws
Molenwijkbewoners, 2018. (Foto's: Florian Braakman)
Molenwijkbewoners, 2018. (Foto's: Florian Braakman) (rodi.nl)

NOORD - De Molenwijk in Amsterdam-Noord bestaat dit jaar 50 jaar. Zondag 25 november opent Framer Framed een tentoonstelling ter ere van dit jubileum, in haar nieuwe projectruimte Werkplaats Molenwijk. De tentoonstelling is samengesteld door buurtbewoners en kunstenaar Florian Braakman.
Als de eerste Werkplaats Molenwijk ‘artist-in-resident’ werkte Florian Braakman de afgelopen zes weken samen met buurtbewoners aan de tentoonstelling, waarin '50 jaar Molenwijk’ in beeld wordt gebracht middels een combinatie van bestaand materiaal en nieuw werk. Bewoners werden uitgenodigd ideeën aan te dragen, herinneringen aan de buurt, en archiefbeelden. Braakman zelf leerde de wijk kennen via zijn camera: hij maakte foto’s van de omgeving en persoonlijke portretten van de buurtbewoners, op straat en bij mensen thuis. Jongeren van de wijk werden betrokken bij het project via fotografieworkshops. Alle genoemde aspecten komen samen in de tentoonstelling en in een speciale wijkkrant, en geven een uniek beeld van 50 Jaar Molenwijk, verleden en heden.
De opening is zondag 25 november van 15.00 tot 17.00 uur. Daarna is de expositie tot 18 februari, van woensdag tot en met vrijdag te zien, van 12.00 tot 18.00 uur. Molenaarsweg 3. Werkplaats Molenwijk is de nieuwe, tweede projectruimte van Framer Framed in Molenwijk, opgezet voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij.

Meer berichten