Stem van Noord

  Nieuws
Van links naar rechts: Fatin Bouali, Regina Anmuth, Elijah Alvares en Nicoline van de Torre van de stadsdeelcommissie. Zij gaan de Stem van Noord beheren en kijken uit naar ideeën voor de buurt! (Foto: aangeleverd)
Van links naar rechts: Fatin Bouali, Regina Anmuth, Elijah Alvares en Nicoline van de Torre van de stadsdeelcommissie. Zij gaan de Stem van Noord beheren en kijken uit naar ideeën voor de buurt! (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - De 'Stem van Noord' is afgelopen woensdag gelanceerd. Op de website stemvannoord.amsterdam.nl kunnen bewoners heel gemakkelijk hun ideeën direct bij de stadsdeelcommissie onder de aandacht brengen.
Hoe laat men u als bewoner van Noord een goed idee voor zijn buurt aan het stadsdeel weten? Met de Stem van Noord is dat heel gemakkelijk: Zo plaatst men een voorstel op de website en werft zoveel mogelijk stemmen. Anderen kunnen voor of tegen stemmen en argumenten achterlaten. De stadsdeelcommissie van Noord ziet alle ideeën, stemmen en argumenten direct, zonder tussenkomst van ambtenaren of procedures. Het leuke is: het mag overal over gaan. Als de buurt er maar van kan profiteren.
Iedere bewoner kan een idee uploaden op de Stem van Noord en andere buurtbewoners uitnodigen om op het idee te stemmen. Elke dertig dagen wordt gekeken welk voorstel minimaal 100 positieve likes heeft behaald. Dit idee wordt dan op de agenda gezet van de stadsdeel-commissie en uitgebreid besproken. Is het idee in de eerste dertig dagen nét niet eerste geworden? Geen zorgen. Elk idee heeft in totaal negentig dagen de tijd om de meeste stemmen te behalen en heeft al die tijd de kans om in de stadsdeelcommissie te worden besproken.

De stadsdeelcommissie vertelt wat de Stem van Noord voor bewoners kan betekenen: "In Noord wonen allerlei mensen met veel goede ideeën voor hun buurt. Ideeën waar wij als stadsdeelcommissie soms zelf niet opkomen. Met de Stem van Noord kun je je idee online gemakkelijk met ons delen. We laten ons graag verrassen!"

Meer berichten