KWF Kankerbestrijding zoekt leden voor jongerenpanels

  Nieuws

REGIO - KWF Kankerbestrijding zet twee nieuwe jongerenpanels op om zich te buigen over vragen rondom de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker én over een landelijke campagne zonbescherming. Tien jongeren kunnen zich hiervoor aanmelden.
KWF Kankerbestrijding zet zich in voor de bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntondersteuning en fondsenwerving. Preventie heeft veel aandacht! Maar de mening van jongeren is hierbij ook van belang Daarom richt KWF twee jongerenpanels op. Zij gaan meedenken over de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker en een nieuwe landelijke campagne zonbescherming.
Sinds 2008 kunnen alle meisjes vanaf 13 jaar het HPV-vaccin krijgen, dat de kans op baarmoederhalskanker met 70% vermindert. Toch kiezen veel meisjes voor het niet vaccineren; het aantal neemt zelfs af. Wat gaat hier eigenlijk mis? Dat mogen jongerenambassadeurs onderzoeken en over nadenken! Een ander onderwerp waar de jongerenambassadeurs zich over buigen is hoe jongeren zich goed kunnen beschermen tegen de zon. Hoe krijgen we jongeren zo ver dat zij zich goed beschermen tegen de zon? Jezelf goed beschermen tegen de zon voorkomt huidkanker en is dus heel belangrijk! Hoe wordt insmeren ‘sexy’ gemaakt?
Patrick Ooms, belangenbehartiger bij KWF, is enthousiast over het project: "Zowel het HPV-vaccin als zonbescherming zijn actuele thema’s die jongeren raken. Wij horen graag hoe jongeren hierover denken omdat zij precies weten wat er speelt onder jongeren! Ik kijk uit naar de adviezen en gesprekken. We zetten de deur wijd open. Jongeren tussen de 15 en 21 jaar: van harte welkom!" Op de website www.jongerenambassadeurs.com/droomplek zijn de vacatures als jongerenambassadeur bij KWF te vinden.

Meer berichten