Kerstconcert HCT in Bethelkerk

  Nieuws
Kerstconcert HCT. (Foto: aangeleverd)
Kerstconcert HCT. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - Het traditionele kerstconcert van Harmoniecorps Tuindorp (HCT) vindt zondagmiddag 23 december vanaf 14.30 uur plaats in de Bethelkerk in Tuindorp Oostzaan, de thuishaven van het orkest. Dit gratis toegankelijke kerstconcert is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en de Gemeente Amsterdam.
Onder leiding van dirigent Bert Willemsen brengt HCT een concert met gevarieerde muziekstukken. Het speciaal voor harmonieorkest geschreven 'Het verhaal van Anne Frank' is een indrukwekkende compositie van de Oostenrijker Otto Schwarz, die het leven van Anne Frank verbeeldt. In het lyrische Ochtendlied van de Engelse componist Philip Sparke is een hoofdrol weggelegd voor de hoornsectie. Een volgende hoofdrol heeft Jesse de Bruyne, die de solo speelt van het virtuoze Fantasie voor altsax van de Fransman Jules Demersseman. Op het programma staan verder nog Spaanse klanken in Cadiz en Malagueña en een medley van de grootste hits van Earth, Wind & Fire. Uiteraard is de nodige (swingende) kerstmuziek te horen, waarbij ook de samenzang niet ontbreekt. Ook het opleidingsorkest van HCT, onder muzikale leiding van Ron Overeem, is van de partij en opent het concert.
Kerstconcert Harmoniecorps Tuindorp, zondag 23 december, Bethelkerk, Plejadenplein 44, Tuindorp Oostzaan. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Toegang gratis.

Meer berichten