Kadoelen MO17-1 wint eerste playoff-wedstrijd van Woezik

(Foto: Mitch Beckman)
(Foto: Mitch Beckman) rodi.nl

NOORD - De meiden van Kadoelen sluiten het jaar af met twee playoff-wedstrijden tegen tegenstanders uit de landelijke divisie Oost. De eerste tegenstander is de nummer 3 uit de competitie Woezik uit Wijchen in de buurt van Nijmegen. Kadoelen startte goed en binnen vier minuten moest de keepster van Woezik, Josine al twee keer handelend op een solo en afstandsschot van Chevarie. Woezik laat Kadoelen komen waardoor het spel zich voornamelijk afspeelt op de helft van Woezik.
In de 19e minuut kwam Woezik er gevaarlijk uit. Met een steekpass werd Femke in stelling gebracht maar haar schot verdween naast Kadoelen-doelvrouw Isabella. Het spel was rommelig en beide teams grossierden in balverlies. Precious was nog een keer dreigend aan de linkerkant en omdat een vrije trap van Chevarie in de handen van Woezik-doelvrouw Josine eindigde, zochten beide teams met 0-0 de kleedkamer op. In de tweede helft maakte Sara plaats voor Khadija. Deze wissel betaalde zich meteen uit toen Kadoelen na 3 minuten een corner moets nemen. De corner van Ezgi werd door Khadija tegendraads in de kruising gekopt 1-0. Vanaf dat moment was Woezik onder aanvoering van de nummer 10 Gabriella vaker op de helft van Kadoelen te vinden waardoor de wedstrijd wat levendiger werd. Bij een voorzet van Jiske werd de bal door een verdediger van Woezik bijna in eigen doel gekopt maar de prima leidende arbiter Rasit Yigit oordeelde dat de bal niet over de lijn was geweest. Het centrale verdedigingsduo van Kadoelen bestaande uit Juultje en Elke staat als een huis. Een keer was er sprake van een slippertje en kreeg Marjolein namens Woezik in een schietkans die prima door Isabella tot corner werd verwerkt. Kadoelen kreeg meer ruimte maar Chevarie, Lauren, Precious, Jiske en Chevarie slaagden er niet in het duel voortijdig te beslissen. Daarom eindigde deze sportieve wedstrijd in een verdiende 1-0 overwinning en mogen de meiden volgende week afreizen naar het Brabantse OJC Rosmalen.