Het nieuwe huppelen - Andreas Hannes ontvangt Moving Forward traject 18/19

  Nieuws
Andreas Hannes. (Foto: aangeleverd)
Andreas Hannes. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - Andreas Hannes, afgestudeerd in 2018 aan de School voor nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam, ontvangt het Moving Forward traject 18/19. Hij is daarmee de vierde choreograaf die na Jija Sohn (2016), Evangelos Biskas V (2017) en Sigrid Stigsdatter (2018) een seizoen lang onder professionele begeleiding in een coalitie van vijf partnerdans-productiehuizen een nieuwe choreografie kan ontwikkelen.
Het Moving Forward traject biedt één net afgestudeerde, talentvolle choreograaf de unieke kans zich gedurende een jaar te ontwikkelen. Het traject vormt een overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld, waarbij de maker direct toegang heeft tot een bestaand netwerk en onder begeleiding een eigen, nieuwe voorstelling maakt. Moving Forward is een residentie-traject geïnitieerd en georganiseerd door Dansmakers Amsterdam, ondersteund door Dansgroep Amsterdam en in samenwerking met de Moving Futures partners Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost, Random Collision en Dansmakers Amsterdam.
Met de jonge maker Andreas Hannes (1987, GR), doet ook het huppelen zijn intrede in het Nederlandse en internationale danslandschap. In het huppelen vindt de nieuwe maker Andreas Hannes een goede metafoor voor zijn denken en schrijven. De jury ziet potentie in de manier waarop de Andreas Hannes zich kan gaan ontwikkelen, ook in het huidige werk liggen nog kansen voor verdere uitdieping van thema's. De ambitie van Andreas is helder: hij wil verder! Een ambitie die aansluit aan bij wat het Moving Forward traject te bieden heeft aan residenties, netwerk, ondersteuning én het maken van een nieuwe voorstelling.

Meer berichten