Artists in Vogelbuurt

  Nieuws

NOORD - Kunstenaar Alexandra Duvekot neemt in december het Vogellab in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord over met haar project Dromen in Geluid. Hiermee nodigt Duvekot buurtbewoners en deelnemers aan het activiteitencentrum van De Albatros uit om te dromen en herinneringen op te halen. De verhalen zet ze vervolgens om in een video-installatie, die ze zondag 16 december en woensdag 19 december presenteert.
Met Dromen in Geluid gaat kunstenares en muzikante Alexandra Duvekot de diepte in met de deelnemers. Aan de hand van persoonlijke objecten en gesprekken over dromen en herinneringen start Duvekot samen met de deelnemers een onderzoek dat ze vastlegt op filmcamera en audiorecorder. Vervolgens verwerkt ze de geluiden en beelden met de hulp van filmmaker Jochem Baelus tot intieme videoportretten met een begeleidend muziekstuk. Het eindresultaat van Dromen in Geluid is een kleine tentoonstelling waar de video-installatie zal worden gepresenteerd.
De tentoonstelling - gratis toegankelijk - is te bezichtigen in het Vogellab en in de Albatros op de volgende data: Zondag 16 december van 17.00 tot 19.00 uur. Vogellab, Fazantenweg 53, Amsterdam-Noord. Woensdag 19 december van 14.00 tot 16.00 uur. De Albatros Albatrospad 68, Amsterdam-Noord.Artists in Vogelbuurt - september t/m december 2018
De Muziekstraat stelt sinds september een van haar locaties - Het Vogellab, Fazantenweg 53 - beschikbaar voor zes kunstenaars: Geerte de Koe, Maya Felixbrodt, ROOSPEEE, Kopfkino Illustration, Suzanne Bernhardt en Alexandra Duvekot. In samenwerking met bewoners van de Vogelbuurt en geïnteresseerden zullen zij om de beurt een kunstwerk maken met afsluitend een feestelijke presentatie plaats in het Vogellab.

Meer berichten