Koken, eten en een voorstelling - De Koningin van de Voedselbank

  Nieuws
De Koningin van de Voedselbank. (Foto: Marlise Steeman)
De Koningin van de Voedselbank. (Foto: Marlise Steeman) (rodi.nl)

NOORD - Het afgelopen seizoen presenteerde Parels voor de Zwijnen de Koningin van de Voedselbank. Dit is een communityproject over hedendaagse armoede, gespeeld door acteurs en tien (ex)-cliënten van de voedselbank in Amsterdam-Noord. De voorstelling was snel uitverkocht. Daarom komt deze in februari 2019 terug, met de allerlaatste voorstellingen op verschillende locaties in Amsterdam-Noord.

Het verhaal: Lenie neemt afscheid van de voedselbank en Joop is eindelijk uit de schuldsanering. Na jaren op een houtje bijten neemt hij nu het stokje over van Lenie. Dat moet natuurlijk gevierd worden met vrienden, familie en de cliënten van de voedselbank. Dat doen ze met een diner. De beste koks toveren een heerlijk driegangendiner.
"Ook jij bent van harte uitgenodigd. Terwijl je samen de bus uitlaadt, helpt met koken en aan de lange tafel schuift, spelen de verhalen zich om je heen aan af", aldus Parels voor de Zwijnen. Het is een voorstelling inclusief driegangendiner waarbij mensen een inkijk krijgen in een wereld die dichterbij en herkenbaarder is dan ze denken.
De verhalen en levens van bewoners in Noord en de ontmoeting bij 'De Koningin van de Voedselbank' zorgde voor veel reacties van het publiek. 'Het leek me iets tijdelijks in je leven, dan blijkt het niet voor iedereen te zijn'; 'Er zit een hele wereld achter. Dat vermoed je wel, maar je hebt er geen goed beeld van'; 'Al die verschillende mensen, al die verschillende verhalen en nog lekker eten ook!'

Vooroordelen laten varen

De voorstelling speelt vrijdag 8 en zaterdag 9 februari bij Hoop voor Noord, Rode Kruisstraat 20; vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 februari bij De Modestraat, Buikslotermeerplein 15-17 en woensdag 20, donderdag 21, vrijdag 23 en zaterdag 24 februari in Buurthuis van der Pek, Heimansweg 33, alles in Amsterdam-Noord. Kaarten, inclusief driegangendiner, kosten 25 euro, maar voor mensen met een CJP- of stadspas 17,50 euro zijn (ex servicekosten) online te koop via www.parelsvoordezwijnen.com en, indien nog beschikbaar, op de avond zelf (geen pin). Er zijn maximaal 45 kaarten per voorstelling. Mensen kunnen voor 15 euro ook een extra steunkaartje voor een ander kopen. Deze tickets zijn online te koop en Parels voor de Zwijnen geeft het aan iemand die het niet breed heeft.
"Ik denk oprecht dat mensen gelukkiger worden als zij hun vooroordelen kunnen laten varen. Als ze elkaar ontmoeten en ontdekken dat zij, arm of rijk, 's nachts om dezelfde dingen wakker liggen", aldus theatermaker en regisseur Saskia Huybrechtse. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op: www.parelsvoordezwijnen.com.

Meer berichten