Aanschuiven in huiskamer vol gasten en cacao - Hobbychefs koken met passie tijdens huiskamerrestaurantweek

  Nieuws

NOORD - De huiskamerrestaurantweek werd van 20 tot en met 26 maart gehouden. Passievolle Hobbychefs uit Amsterdam ontvingen een week lang liefhebbers van lekker eten bij hen aan huis. De gasten namen in een intieme setting plaats aan de eettafel van een gastchef, om er samen met een bont gezelschap te genieten van heerlijke gerechten. Bij Henkjan Laats en zijn vrouw in de Bongerd vielen de gasten woensdagavond 22 maart met de neus in de cacao.
In de Sterappelstraat in Amsterdam-Noord stond een lang gedekte tafel klaar om op aan te vallen. Het was de eerste keer dat het Peruaans/Nederlandse stel meedeed aan het huiskamerrestaurant concept. Cacao-specialist Henkjan Laats, zijn vrouw en schoonzus kookten deze speciale avond voor tien gasten. Het gezelschap kende elkaar niet maar de sfeer was meteen goed en de gesprekken ontspannen. Gastchef Henkjan is een expert op het gebied van cacao en kwam met een verrassend chocolade diner. Eerder deed hij mee aan Chocoa, hét chocolade festival van Nederland en recent opende hij het 'Cacaomuseum' in de Tsaar Peterstraat, een museum en delicatessenwinkel vol geur en geschiedenis van cacao. Henkjan is lid van de chocolade community, liefhebber van het amazonegebied en heeft een aanstekelijke passie voor cacao.

Chocoladeverhaal

Het was te merken dat Henkjan van cacao en chocolade houdt want het menu leek op een chocoladeverhaal met gerechten als losse hoofdstukken die stuk voor stuk over de diverse smaken van (wilde) cacao vertelden: Tapas bestaande uit kaas met chocolade, worst met chocolade en komkommer en bieten met chocoladedressing. De venkelsoep was verassend en gevuld met chocolade-nibs. Tussendoor kregen de gasten een salade van gerookte zalm en witte chocoladedressing opgediend en als hoofdgerecht eendenborst met kersenchocoladesaus. Bij elk gerecht werd een passende wijn geschonken. Tijdens het toetje van chocoladevulkaan met mango-ijs waren de gasten het unaniem eens 'naast dat het een ontzettend leuk en lekker thema was is ht ook ontzettend leuk om met een vreemd gezelschap in een woonkamer van een hobbykok te dineren'. Na afloop werden hier en daar zelfs contactgegevens uitgewisseld en Facebook vrienden gemaakt'.
Huiskamerrestaurant

Air Drink and Dine is het online platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan opzoeken, boeken, betalen en beoordelen. Het platvorm biedt gasten de mogelijkheid te dineren aan de keukentafel bij een hobbychef thuis. Een leuke en originele manier om passie voor eten te delen aan een grote tafel met nieuwe mensen. Meer informatie hierover is te vinden op www.airdnd.nl.

Meer berichten