Nederlandse première van Art Battle© groot succes - Braziliaan Bruno Portella wint eerste Nederland

  Nieuws

NOORD - De Nederlandse première van de Art Battle© op zondag 18 juni in Amsterdam was een groot succes. Zestien kunstenaars uit de hele wereld namen het in drie rondes van twintig minuten tegen elkaar op in Pllek op de NDSM werf. Bij de Art Battle© heeft het publiek de rol van jury, zij kozen de Braziliaan Bruno Portella tot favoriet van de live schilderswedstrijd.


Het initiatief uit New York wordt sinds 2001 georganiseerd en heeft ondertussen plaatsgevonden in meer dan 75 steden over de wereld. Na het succes de eerste Nederlandse Art Battle©, is besloten dat er dit jaar nog meer gaan plaatsvinden.
Organisator Rodrigo Sardinha: "Dit is een heel verrassende manier om kunst onder de aandacht van zowel nieuw als bestaand publiek te brengen. De reacties van kunstenaars op het initiatief zijn te gek; twee weken na de bekendmaking zaten we al vol qua inschrijvingen. Deze Art Battles gaan zeker een gevolg krijgen en het liefst ook op de NDSM. Deze plek staat echt voor vrijheid en creatief experiment."
"Ondanks de verwoede strijd, is er vooral ook een gevoel van verbinding tussen de kunstenaars", aldus Bruno Portella, winnaar van de eerste Nederlandse editie. Om daar lachend aan toe te voegen: "Art Battles zijn verslavend, toen ik hoorde dat de eerste in Amsterdam ging plaatsvinden, moest ik er gewoon bij zijn."
Standup comedian & actrice Trista Mrema presenteerde de avond. DJ Duo 'Monsters at Work' ondersteunde de kunstenaars met een inspirerende, eclectische muziekset.

Meer berichten