Lijsttrekkers 1-op-1 in debat

Politiek
Lijsttrekkers Amsterdam gaan in debat.
Lijsttrekkers Amsterdam gaan in debat. (Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vinden bij De Balie in Amsterdam twaalf 1-op-1 debatten plaats. Amsterdamse lijsttrekkers spreken met elkaar over belangrijke thema’s voor de stad, zoals bijvoorbeeld wonen, klimaat, onderwijs, werk en zorg. Op 5 maart gaan de twee lijsttrekkers van de partijen die op dat moment in de peilingen het grootst zijn nog eens met elkaar in debat. 

De planning van de debatten ziet er als volgt uit: 8 Februari, Rutger Groot Wassink (GroenLinks) vs. Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren). Marjolein Moorman (Partij van de Arbeid) vs. Reinier van Dantzig (D66). 15 februari, Claire Martens (VVD) vs. Annabel Nanninga (JA21) Remine Alberts (SP) vs. Juliet Broersen (VOLT). 22 februari, Jazie Veldhuyzen (BIJ1) vs. Gerjan van den Heuvel (ChristenUnie). Diederik Boomsma (CDA) vs. Sheher Khan (DENK). 5 maart, Sleutel van de stad-debat.

Wie wordt de grootste in Mokum? Peilingen zijn palingen, maar 11 dagen voor de verkiezingen kan het de twee voorlopers in de peilingen amper nog ontglippen. Kijk voor meer informatie op: www.debalie.nl.