Opening clubgebouw en atletiekbaan AV Atos

Sport
De nieuwe ateltiekbaan.
De nieuwe ateltiekbaan. Foto: gemeente Amsterdam

NOORD - Het clubgebouw van AV Atos in Amsterdam-Noord is bijna af. De atletiekvereniging legt zelf de laatste hand aan de inrichting van het clubgebouw. Vanaf 1 september maakt AV Atos al gebruik van het nieuwe clubgebouw. En heel binnenkort is ook de nieuwe atletiekbaan klaar. De officiële opening van het nieuwe clubgebouw en de atletiekbaan is vrijdag 25 september.

In verband met het corona-virus vindt dit in aangepaste vorm plaats. De rode kunststof toplaag van de atletiekbaan wordt zeer binnenkort aangebracht. Dit is echter afhankelijk van droog en warm weer. Het gras op het middenterrein van de atletiekbaan is inmiddels ingezaaid en aannemer Ceelen is bezig met de openbare ruimte rondom de baan. De komende weken worden de bootcamptoestellen geplaatst en worden de laatste werkzaamheden verricht. In het najaar wordt de beplanting rondom de baan aangebracht.

“Voor zover wij weten bestaat er nergens in Nederland een atletiekbaan die op deze manier openbaar toegankelijk is”, laat de gemeente Amsterdam weten. Wanneer atletiekvereniging Atos of scholen de baan niet gebruiken, kan iedereen hier sporten. Dus ook als je geen lid bent van Atos. Tussen 23.00 uur ’s avonds en 07.00 uur ’s ochtends is de baan gesloten.