Nieuw festival over klimaat

Uit
Het klimaatvraagstuk is hét grote verhaal van deze tijd.
Het klimaatvraagstuk is hét grote verhaal van deze tijd. Foto: aangeleverd

NOORD - Tolhuistuin in Amsterdam-Noord presenteert van 12 tot en met 22 oktober de eerste editie van het Warming Up Festival. Een tiendaags programma met nieuwe voorstellingen, live podcasts, exposities, wandelconcerten en talkshows met activisten, opiniemakers, politici en wetenschappers over het klimaat.

Het klimaatvraagstuk is hét grote verhaal van deze tijd. Met een stevige dosis humor, ruimte voor troost, mobilisatie en vergezichten wordt de bezoeker van het Warming Up festival meegenomen in de zoektocht naar nieuwe toekomstscenario’s. Een programma vol muziek, kunst, theater en spoken word. Met daarnaast talkshows en live podcasts waarin het publiek in gesprek gaat met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers over de rol van de rechtspraak, democratie, activisme, gezondheidszorg en bedrijfsleven. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Zij kunnen aan de slag als chocolademakers, filmmakers, in het recycle-lab of een boodschap achterlaten bij EarthSpeakr, het nieuwe kunstproject van Olafur Eliasson.

Er zijn wandelconcerten door Noord van Thijs Boontjes, een openingsconcert van Nynke Laverman, spoken word van Woorden Worden Zinnen en verhalenvertellers van Mezrab. Dagelijks is een interactieve expositie te bezoeken met werk van Arne Hendriks, Sissel Marie Tonn, Thijs Ebbe Fokkens en Jaap Scheeren. Bekijk het volledige programma op www.tolhuistuin.nl/warmingup2020.