1001 snaren, laser en geluid

Uit
Unloomed #1
Unloomed #1 (Foto: Senna Leezenberg)

AMSTERDAM - Zone2Source en The Warp presenteren van 17 januari tot en met 14 februari Unloomed #1. Dit is een performance installatie met snaren, laserlicht en geluid, zichtbaar en hoorbaar rond het Glazen Huis in het Amstelpark in Amsterdam. Parkbezoekers kunnen Unloomed #1 dagelijks van buitenaf ervaren, de beste tijd is rond de schemering.

Voor Unloomed #1: ‘An Installation for Strings and Certain Sketchy Objects of String Theory’ zijn aan het plafond van het Glazen Huis in het Amstelpark 1001 snaren bevestigd. De installatie wordt door een laserinstallatie en door ensemble Todo Modo bespeeld als instrument. Todo Modo is een groep muzikanten die uitsluitend muziek maken met non-muzikale objecten, interieurs en gehele gebouwen. Opnamen van een aantal live gestreamde performances worden via speakers op de ramen hoorbaar gemaakt voor het publiek. Geluid en laserlicht vormen samen een steeds veranderend landschap van vormen, licht en geluid, zowel in het Glazen Huis als in het omliggende Amstelpark.

Snaartheorie

Het kader waarbinnen de installatie Unloomed #1 wordt ontwikkeld is de snaartheorie, afgeleid van de natuurkunde en verwijzend naar elementaire deeltjes die strings, snaren, worden genoemd die in de ruimte op elkaar reageren. De snaartheorie, samen met het concept ‘weven’ en ‘loomen’ dienen als inspiratiebron voor de kunstenaars om zichtbare en hoorbare interactie te produceren.

Voor meer informatie en het bijwonen van de live-streams kijk op www.thewarp.org. Unloomed #1 wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en de Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuid).