Bekijk Amsterdam Light Festival overdag

Uitgaan
Snapchat’s augmented reality zorgt ervoor dat je overdag zelfs het Amsterdam Lightfestival kunt bekijken.
Snapchat’s augmented reality zorgt ervoor dat je overdag zelfs het Amsterdam Lightfestival kunt bekijken. (Foto: Jelle Draper)

AMSTERDAM - De tiende editie van Amsterdam Light Festival is van start gegaan. Deze winter viert het festival haar 10-jarig jubileum en kunnen bezoekers op een wel heel speciale manier genieten van enkele lichtkunstwerken; voor Editie #10 werkt het festival namelijk samen met Snapchat om bezoekers de magie van Amsterdam Light Festival zelfs overdag te laten beleven, dankzij de kracht van Snapchat’s augmented reality (AR).

In dit jubileumjaar kunnen bezoekers dé highlights van de afgelopen negen edities bezoeken, evenals een aantal nieuwe werken die speciaal voor deze editie zijn gemaakt. Daarnaast zijn er vijf kunstwerken die overdag een speciale AR ervaring bieden. De lichtkunstwerken; Light a Wish (OGE Group), Run Beyond (Angelo Bonello), Butterfly Effect (Masamichi Shimada), SPIDER (Groupe LAPS) en Bridge of the Rainbow (Gilbert Moity) zijn allemaal voorzien van een unieke Snapcode die bezoekers via Snapchat kunnen scannen waarna het kunstwerk tot leven komt dankzij de kracht van Snapchat AR.

Om deze editie van Amsterdam Light Festival nog eens goed te vieren, zal de Light a Wish lens voor iedereen beschikbaar, waardoor je waar dan ook in Nederland van deze exclusieve ervaring kunt genieten. Waar kun je de lens vinden? Bij de kunstwerken: Open de Snapchat app en richt de Snap Camera op de Snapcode en houd je vinger op de Snapcode om de Lens te ontgrendelen. Op een andere plek: Open Snapchat, scroll door de carrousel naar Light a Wish Lens of scan de Snapcode in deze tekst om de lens te ontgrendelen.


Leander Roet - Creative Strategy Lead, Snapchat Nederland zegt: “Zoals ieder jaar kijken we weer uit naar het Amsterdam Light Festival. Zeker tijdens de donkere dagen is het fantastisch om over de grachten te wandelen en de verschillende kunstwerken te zien. Het plaatst de stad letterlijk in een bijzonder licht. Overdag zijn de kunstwerken echter vrijwel onzichtbaar. Met deze samenwerking willen we mensen die overdag door de stad wandelen of de stad niet kunnen bezoeken, verrassen met de mogelijkheid om vijf lichtkunstwerken ook overdag te kunnen bewonderen via de Snapchat camera. Dat is nou juist ook de kracht van augmented reality; dat het iets magisch toevoegt aan de alledaagse werkelijkheid om ons heen.”