Boekomslag Bleekers Zomer van Mensje van Keulen.
Boekomslag Bleekers Zomer van Mensje van Keulen. ((Foto: aangeleverd))

Betje is de boer op!

MIDDENBEEMSTER - Agrarisch Museum Westerhem ontvangt vrijdagavond 12 april tijdens 'Boeken bij Betje' om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) schrijfster Mensje van Keulen. Boeken bij Betje verheugt zich erg op haar komst. Het museum heeft Betjebonbons in de verkoop en daarbij wat uitgaven van en over Betje Wolff. Iedereen van harte welkom!

Van Keulen debuteerde in 1972 met het boek Bleekers zomer. Haar oeuvre is inmiddels groot en staat als een huis. Zij werd bekroond met literaire prijzen en won in 2014 de Constantijn Huygensprijs.

Haar laatste boek Neerslag van een huwelijk is autobiografisch. Het is haar dagboek over de periode 1977-1979, de jaren waarin haar huwelijk onder druk staat en tenslotte op de klippen loopt, iets wat samenvalt met haar zwangerschap en de geboorte van haar zoon.

De literaire avonden (elke tweede vrijdag van de maand, met uitzondering van januari en de zomermaanden) worden georganiseerd door het Betje Wolff Museum en José Ferdinandus. Alexander Reeuwijk is onze vaste interviewer en hij gaat met de gasten in gesprek. Er is een inloop met koffie/thee en een bonbon en na afloop van het interview drinken we met elkaar een glas. Er is ruimte om vragen te stellen aan Mensje van Keulen en ze zal zeker boeken willen signeren.

Opgeven kan alleen per e-mail: boekenbijbetje@gmail.com, de toegang is 10 euro. Locatie Agrarisch Museum Westerhem: Middenweg 185a in Middenbeemster.

Yvette van der Does
Meer berichten