De dames van het Servicepunt voor de Beemster.
De dames van het Servicepunt voor de Beemster. ((Foto: aangeleverd))

'Helpen is voor ons geen straf'

BEEMSTER - RSWP(Regionale Stichting WonenPlus) Beemster is sinds februari een nieuwe medewerker rijker: Marianne de Wolf. Naast consulente Monique Spliet gaat nu ook Marianne zich inzetten om thuiswonende (kwetsbare) oudere inwoners en hun mantelzorgers te ondersteunen in de breedste zin van het woord. Het uitgangspunt is dat mensen zo lang mogelijk op een plezierige wijze thuis kunnen blijven wonen. Het Servicepunt voor de Beemster is geopend van maandag t/m woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Monique en Marianne zetten zich in voor Kwetsbare ouderen in de Beemster

"Werken in de Beemster, met hulp van alle vrijwilligers, is voor ons echt geen straf!" vertelt Marianne. "Wij verbazen ons telkens weer met hoeveel liefde en passie er voor elkaar gezorgd wordt. Dat moeten we vooral samen blijven doen. Belangrijk is dan ook om elkaar te blijven zien en ondersteuning te durven vragen als dat nodig is. Maar zeker ook om met elkaar te genieten van allerlei activiteiten die mede door ons georganiseerd worden."

Kom binnen

Bijvoorbeeld en zijn: 'Kom binnen', een bijeenkomst in de bibliotheek in Middenbeemster die elke maand plaatsvindt en waar een thema aan is verbonden die te maken heeft met onderwerpen die de ouderen bezig kunnen houden: denk aan eenzaamheid, verborgen armoede, woonadvies, wet- en regelgeving of 'waar kan ik terecht als ik eventueel hulpbehoevend wordt?' Maar natuurlijk ook om een kopje koffie te drinken of een praatje te maken met de dames. " Dat vinden wij net zo belangrijk."

De mantelzorgers zijn maandelijks aanwezig in het buurthuis in Zuidoostbeemster. Daar draait het vooral om de gezelligheid. Maar ook hier kunnen ze thema's aan de orde stellen of een workshop geven.

Ondersteunen

"Wij zetten ons ook in om mensen te ondersteunen die zorgen voor een ander. Deze mantelzorgers zijn mensen, ook jongeren, die langdurig en onbetaald zorgen voor een (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevend persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Vaak zien we dat de jongeren onder ons hierin worden vergeten: denk aan de zoon of dochter die zijn chronisch zieke moeder altijd helpt om uit bed komen en haar ontbijt klaarmaakt vóórdat hij/zij naar school gaat! Het gevolg kan zijn dat hij/zij te laat op school komt en hierdoor een achterstand oploopt. Als jongere hou je 'de vuile was' liever binnenshuis en krijg je hierdoor weinig begrip van de omgeving.Ook voor deze jong volwassenen willen én kunnen wij iets betekenen."

Schroom dan ook niet om contact op te nemen. Marianne en Monique staan iedereen graag te woord! Monique Spliet: m.spliet@rswp.eu en Marianne de Wolf: m.dewolf@rswp.eu, Tel.: 0299-820397 of stuur een mail naar: beemster@rswp.eu

Yvette van der Does
Meer berichten