V.l.n.r. De leden van de Tuinclub Anja Vlaar, Karin Schilder, Annemieke Klarenbeek, Elly Visser, en Irma van Wanrooy
V.l.n.r. De leden van de Tuinclub Anja Vlaar, Karin Schilder, Annemieke Klarenbeek, Elly Visser, en Irma van Wanrooy ((Foto: aangeleverd))

Stekkenmarkt bij Tuinclub Wijdewormer

WIJDEWORMER - Het weer wordt milder, dan kunnen de stekjes weer naar buiten of toch nog even achter glas. Zaterdag 11 mei wordt voor de negende keer een stekkenmarkt gehouden door leden van Tuinclub Wijdewormer. De planten en andere producten staan uitgestald tussen 11.00 uur en 14.00 uur.

De leden van tuinclub Wijdewormer hebben elk jaar al vroeg voorjaarskriebels. In februari starten ze met het zaaien en oppotten van stekken. Als de winter het toelaat. Vanaf dat moment doen zij er alles aan om de zaailingen en stekken op te kweken zodat ze groot genoeg zijn. Het is elk jaar een race tegen de klok om ondanks het weer de planten gereed te maken voor de stekkenmarkt. Het lukt ze ieder jaar weer om er een fleurige markt van te maken met een diversiteit van stekken en zaailingen. Dat is leuk voor de leden van de tuinclub maar ook voor mensen met minder groene vingers. Het leuke van deze planten is dat ze als het ware zijn geboren in de polder. Dan moeten ze wel goed gedijen in dezelfde omgeving. De stekkenmarkt bevindt zich op het erf van de Familie Schilder aan Noorderweg 111B in Wijdewormer.

Yvette van der Does
Meer berichten