(Foto: aangeleverd)

Boeken bij Betje met Menno Schilthuizen

MIDDENBEEMSTER - Sinds enige tijd organiseert het Betje Wolff Museum in Middenbeemster, in samenwerking met voormalig bedrijfsleider van Het Leesteken José Ferdinandus, een serie schrijversontmoetingen in het Agrarisch Museum Westerhem. Elke tweede vrijdagavond van de maand gaat onder de noemer 'Boeken bij Betje' Een schrijver in gesprek met Alexander Reeuwijk die zijn sporen op het gebied van goede interviews ruimschoots heeft verdiend. Vrijdagavond 10 mei is het de beurt aan Menno Schilthuizen.

Hij wordt aan de tand gevoeld in het sfeervolle vierkant in het Agrarisch Museum Westerhem aan de Middenweg 185. Menno Schilthuizen werkt als evolutiebioloog en onderzoeker aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Hij schrijft over dit onderwerp regelmatig voor onder andere NRC Handelsblad, de Volkskrant en New Scientist. Hij is ook betrokken bij Taxon Expeditions waarbij amateurbiologen de kans krijgen op zoek te gaan naar nieuwe diersoorten in de jungle van Borneo.

Om zijn ontdekkingen voor een breed publiek toegankelijk te maken schrijft hij populair wetenschappelijke boeken. Voor zijn laatste 'Darwin in de stad' kreeg hij vorig jaar de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek. Net als in de film 'De wilde stad' gaat Schilthuizen in zijn boek in op de natuur in de stad. Hij ziet dat stadsdieren steeds brutaler en vindingrijker worden en dat de evolutie als gevolg daarvan een aparte verrassende wending neemt.

De anvang is 20.00 uur, inlopen vanaf 19.30 uur. De entree is € 10,- (inclusief koffie of thee bij binnenkomst en een drankje met Beemsterkaas na afloop). Reserveren kan door een mail te sturen naar boekenbijbetje@gmail.com

Meer berichten