De workshop wordt gegeven door Niels de Lang.
De workshop wordt gegeven door Niels de Lang. ((Foto: aangeleverd))

Didgeridoo spelen tegen snurken en apneu

ZUIDOOSTBEEMSTER - Op zaterdag 13 juli is er in kapel (Z-INN) in Zuidoostbeemster een workshop didgeridoo spelen tegen snurken en apneu.

De didgeridoo, het Australische instrument van de Aboriginals is het oudste blaasinstrument op aarde met een prachtige oertoon, bovendien is didgeridoospelen een werkzame remedie tegen snurken én apneu!

DidgeridooCentrum Niels de Lang geeft de ééndaagse workshop didgeridoo spelen tegen snurken en apneu op zaterdag 13 juli in de kapel (Z-INN) te Zuidoostbeemster.

Didgeridoo spelen is een werkzame remedie om de ademhalingsspieren te versterken. Te slappe (bovenste) ademhalingsspieren zorgen ervoor dat deze met snurken tegen elkaar aan flubberen en bij apneu zelf dichtklappen waardoor de ademhaling tijdens de slaap stokt. Met de circulaire ademhalingstechniek die je met didgeridoo spelen gebruikt kun je zelf deze ademhalingsspieren versterken. Vergelijk het met buikspieren trainen die op den duur strakker worden. In de ééndagsworkshop leer je in één dag de didgeridoo te bespelen én de circulaire ademhalingstechniek.

Aanschaf van een didgeridoo is niet nodig, bij de workshop zit een didgeridoo inbegrepen. Informatie en aanmelden kan via www.didgeridoocentrum.nl Het telefoonnummer is 06 51 37 49 13.

Meer berichten