Geflankeerd door zijn collega's Kaj Schouts (links) en Michiel Groen (derde van links) overhandigt Sjors Last van Berging Brouwerij de cheque aan festivalcoördinator Per Meijer. Rechts Reuring-voorzitter Tjeerd Glastra.
Geflankeerd door zijn collega's Kaj Schouts (links) en Michiel Groen (derde van links) overhandigt Sjors Last van Berging Brouwerij de cheque aan festivalcoördinator Per Meijer. Rechts Reuring-voorzitter Tjeerd Glastra. ((Foto: Han Giskes))

Berging Brouwerij doneert deel opbrengst festivalbiertje aan Reuring

PURMEREND - De herinneringen zijn nog mierzoet, maar toch ligt het Reuring Festival alweer een maand achter ons. Het bestuur mocht deze week nog een aardig centje opstrijken. Bij Berging Brouwerij aan de Jaagweg ontvingen voorzitter Tjeerd Glastra en festivalcoördinator Per Meijer een cheque ter waarde van € 408,-.

Het was de opbrengst van de in totaal 1632 in de supermarkt, op de terrassen en in de verschillende café's verkochte speciale biertjes. De Purmerendse brouwerij had vooraf besloten om van elk verkocht flesje € 0,25 te doneren aan Reuring. Een geste die zeer op prijs werd gesteld. Extra leuk is het dat de brouwers bekend maakten grote plannen te beramen om in de aanloop naar de editie van volgend jaar speciaal Reuring Festivalbier te gaan maken. En zo krijgt het festival nog meer statuur.

Eigen bieren

Berging maakt voor verschillende café's in de regio al eigen bieren. BRASA aan de Koemarkt is daar een mooi voorbeeld van. Onze missie is om gewoon geweldig bier te brouwen. Van goede kwaliteit. Met passie gebrouwen. Ongecompliceerd en toch bijzonder, zo staat te lezen op de site van de Purmerendse brouwerij.

Sjors Last is een van de compagnons: "Berging maakt gewoon bijzonder en superlekker. Kwaliteit komt in onze bieren boven drijven door het ambachtelijke proces van bierbrouwen te combineren met formule-innovatie. Dat betekent open staan voor vernieuwing en de wensen van echte bierliefhebbers. Traditionele smaken opnieuw uitvinden en duurzame recepten ontwikkelen. Voor onszelf én voor anderen. Dát is wat wij graag doen", legt hij uit.

Uitbreidingsplannen

De mannen van Berging hebben naast de ideeën over Reuring Festivalbier voorzichtige plannen om uit te breiden. "Als de groei blijft zijn we genoodzaakt om de productie te verplaatsen, bijvoorbeeld naar De Baanstee. Mocht dat het geval zijn houden we deze locatie aan voor feesten, partijen en bijeenkomsten", vertelde Last.

Meer berichten