Fort bij Spijkerboor open op zomerzondagen

SPIJKERBOOR - Fort bij Spijkerboor is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam en heeft bijzondere verhalen. Deze zomer opent het fort zijn deuren voor bezoekers op alle zondagen tot en met 15 september tussen 11.00 -16.00 uur. Je kunt het fort bezoeken en met een rondleiding meegaan. 

Tijdens de rondleiding laten de gidsen de kookketels, munitiekamers en het draaikoepel-geschut zien. Verkent het fort op eigen gelegenheid en ontdekt onder welke omstandigheden de manschappen ongeveer 100 jaar geleden in dit verdedigingswerk moesten leven. Bovenop het fort heeft u een prachtig zicht over de polders, die bij oorlogsdreiging onder water konden worden gezet. De gids vertelt er alles over. Klap op de vuurpijl is een bezoek aan de imposante dubbelloops geschutskoepel, de enige in Nederland!

Het terrein op en om het fort is een bijzonder natuurgebied. Een paradijs voor planten en dieren. Over het buitenterrein is een wandeling door de weilanden om de fortgracht mogelijk. In het fortcafé is er een mogelijkheid om alles op u in te laten werken onder het genot van een kop koffie, thee of Beemster vruchtensap, met uiteraard een lekkere koek of stuk taart.

Meer informatie en online boeken voor entree en/of rondleiding op www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor. Online boeken kan tot 10 uur in de ochtend op de open dag, daarna alleen nog op het fort zelf.

Meer berichten