De dames van SYA begeleiden zichzelf op akoestische instrumenten.
De dames van SYA begeleiden zichzelf op akoestische instrumenten. ((Foto: aangeleverd))

Gezelligheid, plezier en cultuur verenigd bij Uit! aan het Marktplein

MIDDENBEEMSTER - De Beemster Cultuurcentra Onder de Linden en De Beemster Keyser zijn verenigd in Uit! aan het Marktplein op zondag 22 september a.s. Zij brengen dit jaar voor de 5e keer cabaret, kleinkunst, theater en muziek samen tot een eenheid. Een rondje cultuur van Onder de Linden naar de Keyserin en andersom en we eindigen zoals vanouds in de Beemster Keyser. Bij mooi weer is er een gezellig buiten terras, waar men even wat te drinken kan halen en ervaringen uitwisselen. Na afloop nog even na praten onder het genot van een kom soep. En ook deze middag zal onze gastvrouw "Marie" op haar eigen ludieke en gastvrije wijze de bezoekers aan de hand nemen en begeleiden.

Deze middag staan op het programma:

SYA: drie zangeressen die zichzelf begeleiden op verschillende akoestische instrumenten zoals harp, gitaar, piano, dwarsfluit en mandoline. Zij delen de passie voor meerstemmige muziek. Wat zich vertaald in eigen SYA arrangementen van nummers van o.a. James Taylor, Crosby Stills and Nash en vele anderen.

JESJE DE SCHEPPER: Liedjesschrijfster/zangeres en filosofe Jesje de Schepper studeerde kleinkunst aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen en Filosofie aan de UvA. Jesje schreef gedichten, korte verhalen, en teksten voor film en toneel. Tijdens haar studie aan de theaterschool begon ze haar teksten te zingen en werden het liedjes. Deze middag een compilatie van haar Nederlandstalige werk.

CAFÉ CHANTANT: Het programma van Café Chantant bestaat uit vileine liedjes tussen cabaret en kleinkunst. Enigszins stoute en tegendraadse Nederlandstalige teksten, humor en licht sarcasme als pleister op de onvolkomenheden van het leven. Het team bestaat uit een wisselende groep zangers en zangeressen uit Hoorn en omgeving.

Rode draad in deze Café Chantant editie is Johan Hogenboom als pianist, liedjesschrijver, zanger, begeleider en presentator.

Uit! aan het Marktplein op zondag 22 september, aanvang 14:00, entree € 15,00, voor drie voorstellingen/concerten, inclusief soep. Reserveren via www.onderdelinden-beemster.nl.

Meer berichten