Groot tango festival in Alkmaar

Groot tango festival in Alkmaar

ALKMAAR - Een internationaal tango-evenement vindt dit weekend plaats in Alkmaar. Van 20 tot en met 22 september viert stichting TangoArt uit Alkmaar viert dan haar 20 jarig jubileum met de organisatie van het festival Tango à la Carte.

Zaterdagmiddag is er open huis in de Grote Kerk van Alkmaar. Iedereen die belangstelling voor de tango heeft is welkom. Om 15.00 uur is er gratis les voor beginners door Crista en José Luis van 'Luz de Luna', de tangoschool voor Argentijnse tango gevestigd in Alkmaar. Opgeven van tevoren is niet nodig. Verder zijn er workshops voor meer gevorderden.

Tangomarkt

En er is een gezellige tangomarkt met kleding en schoenen, tekeningen en schilderijen. Er draait continue en diashow over 20 jaar tango in Alkmaar. Om 16.00 uur start er een salon. 's Avonds wordt er tijdens de 'Noche de Tango' in het schip van de kerk gedanst met DJ 'El Fresco' en op muziek van orkest Zárate. Ook is er een dansdemonstratie door Bettie Bolks en Roel de Vrijer. Vrijdagavond  is er salon in de Vest, de mooie Pleinzaal is hiervoor beschikbaar en zondagmiddag wordt er gedanst in Waterkant aan de Kanaaldijk.

Tango de basis

Zie deze video voor een mooi filmpje over de tango tijdens 'Holland's Got Talent'.

Meer berichten