Nadja Filtzer vertelt en zingt over haar zwervend hart in Beemster Keyser

BEEMSTER - Nadja Filtzer neemt het publiek op zaterdag 5 oktober in de Beemster Keyser mee op muzikale wereldreis met haar nieuwe voorstelling "Mijn Zwervend Hart". De wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de pogroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven. Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filzer, foto's van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van zus Irina maken het verhaal compleet.

Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Ze kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden. Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden. Zo is 'Mijn Zwervend Hart' niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt. Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe ze zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma's en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten. Nadja wordt in haar muzikale voorstelling begeleid door Leo Bouwmeester op Piano, Mirella Pirskanen op viool en zang en Gert Wantenaar op Accordeon.

Zaterdag 5 oktober in de Beemster Keyser, Middenweg 148 te Middenbeemster, aanvang 20:30, prijs € 15,00, reserveren: info@wiewatwaarop49.nl of 0654667049.

Meer berichten