(Foto: aangeleverd)

Bekijk de Beemsterzomer in Westerhem

MIDDENBEEMSTER - In het Agrarisch Museum Westerhem gaat de zomer nog even door. Dit jaar is de Beemster 20 jaar werelderfgoed en dat wordt op verschillende wijzen gevierd. Zo ook in Westerhem.

In samenwerking met het Beemsterblad "De Binnendijks" is een fotowedstrijd georganiseerd. Bewoners uit Beemster mogen een jaar lang foto's digitaal opsturen. Het huidige thema: "de zomer in de Beemster" is afgerond, de zomer is voorbij dus de foto's zijn bekend en zijn voor iedereen te bewonderen. Vanaf 23 september, begin van de herfst, zijn op een scherm in het museum de 183 ingezonden foto's te zien en u beleeft de zomer 2019 in de Beemster nog een keertje. Het zijn stuk voor stuk pracht foto's. Er is nog geen winnaar, die wordt door een deskundige jury begin december gekozen. Daar hoort u nog wel meer van.

Om u de kans te geven de foto's goed te bekijken is het museum ook in de maand oktober, met uitzondering van de maandag, iedere dag geopend. Doordeweeks van 11.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling over 20 jaar werelderfgoed, met onder andere het enige echte certificaat waarop staat dat de Beemster werelderfgoed mag zijn, sluit mooi aan bij deze foto's en is een bezoek meer dan waard. Ook de overige tentoonstellingen kunt u natuurlijk bekijken. Nog nooit in Westerhem geweest? Pak nu uw kans! (entree € 4,50, museumjaar-kaart gratis).

Voor informatie zie de website www.historischgenootschapbeemster.nl en klik dan op de keuze: Agrarisch Museum Westerhem (rechts op het scherm). Locatie: Middenweg 185a in Middenbeemster (bus 129 van Connexxion en 305 van EBS stoppen bijna voor de deur).

Meer berichten