Eerste Gemeenschapsveiling Beemster groot succes

BEEMSTER - De eerste Gemeenschapsveiling Beemster die afgelopen zaterdagavond plaatsvond in de kantine van Sportcentrum De Kloek was zeer geslaagd. Niet alleen door de geweldige opbrengst van maar liefst 20.305 euro, maar zeker ook door de inzet van vele vrijwilligers, de grote opkomst, de goed gevulde catalogus met 300 gevarieerde kavels, en de gezellige soms hilarische sfeer. Het smaakt naar meer, en dat komt er ook. Want een ding is zeker: volgend jaar is er weer een Gemeenschapsveiling.

"Er is anderhalf jaar heel hard naar toe gewerkt om het voor elkaar te krijgen", vertelt Carla Bleesing, secretaris van het bestuur van de Stichting Gemeenschapsveiling Beemster. "Het idee ontstond vorig jaar mei en drie verenigingen namen destijds het initiatief het op te zetten. We hebben uiteindelijk 75 vrijwilligers op de been gekregen."

Publiciteit

"Ook hebben we werkelijk alle kanalen gebruikt. We waren heel actief op Facebook, hebben een website gemaakt, en we hebben 4500 flyers huis aan huis verspreid, 'Beemsterbreed'. En we hadden natuurlijk een heel goede veilingmeester, Richard de Beer. Hij doet veel veilingen in West-Friesland en weet een geweldige sfeer te creëren." Maar het was natuurlijk erg spannend, zo'n eerste keer. Carla: "Het is toch afwachten of er voldoende mensen komen." Uiteindelijk zaten er 180 mensen in de zaal, uit alle delen van de Beemster. "Ook de vrijwilligers kwamen uit de hele Beemster, en zij nemen ook weer mensen mee, dat scheelt." Veel inwoners van de Beemster, verenigingen, stichtingen en ondernemers boden een kavel aan. Het leverde een goed gevulde catalogus op met 300 uiteenlopende items met een grote mate van creativiteit. Variërend van een taart tot een avond oppassen, van een rondvlucht in een zweefvliegtuig tot een weekje in een appartement in Spanje. Maar ook een muziekclinic, een ritje achterop een Harley Davidson en een kilo walnoten behoorden tot het aanbod.

Hilarisch

"Je moet natuurlijk leuk beginnen", geeft Carla aan. "Dus het eerste kavel was een taart, om de biedingen op gang te brengen. Die ging er al uit voor 60 euro. Het was gewoon prachtig. Er is veel gelachen. We hadden drie vingerplanten, dat werd een hilarisch item, de laatste ging weg voor 80 euro. Er zit natuurlijk een grote gun- en funfactor bij." De veiling werd deskundig begeleid en gecontroleerd door notaris Mr. Drs. P.J. Rietbergen. De opbrengst wordt middels een verdeelsleutel verdeeld onder de verenigingen en stichtingen die zich hebben ingezet voor de veiling. "Daar is een aanvraagformulier voor opgesteld, en zij kunnen projecten indienen."

Eenmalige sponsoring

"Een deel wordt gereserveerd voor volgend jaar. We werden nu gesponsord door VSB Fonds Beemster en de Rabobank, maar dat was eenmalig. Maar we gaan zeker door. Ik denk dat deze avond een heel mooi begin is voor de toekomst!"

Meer berichten