De talentvolle cabaretier.
De talentvolle cabaretier. ((Foto: Peter Boeve))

Benjamin van der Velden met 'Ik ben' in Onder de Linden

MIDDENBEEMSTER - Benjamin van der Velden (26) staat op zaterdag 26 oktober met zijn programma 'Ik ben' op het podium van Onder de Linden in Middenbeemster. Aanvang 20.30 uur.\

Van der Velden groeide op in het Gelderse Ede waar hij het vmbo volgde. Na enkele omzwervingen kwam hij terecht op het Conservatorium in Haarlem.

Vorig jaar tijdens een dronken bui schreef Benjamin zich in voor het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Tot dan toe speelde Benjamin in diverse bandjes, maar iets in hem zei dat hij het als cabaretier moest proberen. Nauwelijks bijgekomen van de kater van de avond ervoor kreeg Benjamin te horen dat hij was geselecteerd voor het festival. Ruim een maand later stond hij met de juryprijs in zijn handen op het podium van het Griffoen VU in Amstelveen.
'Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken.' - Jury Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival.

Zijn eerste stappen smaakten naar meer. En dat bleek terecht, want later dat jaar won Benjamin de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2016.

Benjamin is de allereerste 'TVB new artist'. Hiermee krijgt hij de kans om in het seizoen 2017/2018 in ruim veertig theaters zijn eerste avondvullende kleinkunst/cabaretprogramma 'Ik Ben' te laten zien. Vanaf het najaar 2017 speelt Benjamin try-outs en vanaf januari 2018 tourt Benjamin langs de Schouwburgen in Nederland.

'Ik ben ex-vmbo'er, ex-glazenwasser, toetsenist, pianist, ADHD'er, pianodocent, conservatoriumstudent, een gevoelige jongen, familielid, een prima buurman, cameraman, cabaretier, kleinkunstenaar en na dit persbericht: TVB's new artist. Een fantastische kans waaruit veel vertrouwen spreekt. Ik hoop een voorstelling te maken vol met muziek, humor en ontroering. Dicht bij de maatschappij, de wereld en mijzelf. Want dat ben je natuurlijk vooral; jezelf. Jij bent, wij zijn en Ik Ben.'

De entree is € 13,50. Reserveren kan op de website www.onderdelindenbeemster.nl

Onder de Linden staat aan de Middenweg 150. 

Meer berichten