Prachtige presentatie van historische kleding in Onder de Linden.
Prachtige presentatie van historische kleding in Onder de Linden. ((Foto: aangeleverd))

Betje Wolff museum en Onder de Linden presenteren historische kleding

BEEMSTER - Na een eerdere samenwerking tussen het Betje Wolff museum en Onder de Linden, werd het tijd voor een nieuw project. In het depot van het museum is waardevolle historische kleding en textiel uit de 18e en 19e eeuw opgeslagen. Vanwege de kwetsbaarheid is dit niet of nauwelijks zichtbaar, maar onder de titel 'Van minse en hulle kleidjes', zal deze collectie aan het publiek worden getoond. Dit gebeurt op zondag 10 november tussen 14.00 en 16.00 uur in Onder de Linden aan de Middenweg 150 in Middenbeemster.

Een verhaal, in het Westfries, is de verbindende factor. Een grootmoeder vertelt over wat haar moeder zoal in de linnenkast had. Weet u wat een 'halsje' is of een 'diesek'? Wat men allemaal aan had als men naar bed ging? U zult verbaasd zijn over wat men droeg om warm te blijven. Ook rond de geboorte gebruikte men mooie objecten, onder andere een speldenkussen met een welkomstgroet.

Na de pauze komt de mannenkleding aan bod: een zijden broek met zilveren knopen uit de 17e eeuw, een topstuk uit de collectie.

Het Betje Wolff museum en Onder de Linden verheugen zich erop om u deze kleding en objecten te laten zien.

De entree is € 12,00 (inclusief een kopje koffie of thee met iets lekkers). Reserveren kan via www.onderdelindenbeemster.nl

Meer berichten